Galerie Steenwijk

Expositie is afgelopen

Kijk om je heen!

Tentoonstelling 17-08-2023 t/m 16-09-2023 > Steenwijk
Galerie Steenwijk Kijk om je heen!
Weerribben
Galerie Steenwijk Kijk om je heen! (2)
‘Kijk om je heen’ - kleurrijke start nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen van Galerie Steenwijk begint met vrij onbekend werk van de uit Steenwijk afkomstige Bert Koeslag. Bert maakt kleurrijk en figuratief werk met diverse technieken. In 2021 was daarvan een expositie te zien in Buitencentrum Weerribben met veel elementen uit de natuur. Daarnaast maakt hij echter ook stadsgezichten, landschappen en portretten. Hoog tijd om eens kennis te maken met zijn hele oeuvre!

Wat opvalt is dat zijn figuratieve werk niet alleen de natuurlijke kleuren laat zien, maar juist ook bonte kleuren die je niet direct zou verwachten. Dat maakt het werk verrassend met een tikje eigenwijsheid eraan toegevoegd. Het meeste werk van Bert is gemaakt met acrylverf op canvas, maar pentekeningen en aquarel schuwt hij ook zeker niet.

In de jaren ’60 heeft hij drie jaar les gehad op de avondtekenschool in Zwolle verder noemt hij zichzelf autodidact. Door de drukte die zijn gezin met twee kinderen en zijn baan met zich meebracht, kwam het eerst niet meer van schilderen. Pas toen hij in 2012 met pensioen ging heeft hij het met veel plezier weer opgepakt. In deze tentoonstelling laat hij de diversiteit van zijn stijl en werken zien. Wij nodigen u daarom van harte uit voor de opening op zaterdag 19 augustus om 10.30 uur.

De expositie is verder op de gebruikelijke tijden te bezoeken van 17 augustus t/m 16 september 2023. Voor meer informatie over de activiteiten van Galerie Steenwijk kunt u kijken op www.galeriesteenwijk.nl. Ook kunt u ons volgen op onze Facebook- en Instagrampagina. Wilt u persoonlijk op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een bericht naar contact@galeriesteenwijk.nl o.v.v. ‘uitnodigingen’.
Galerie Steenwijk Steenwijk
Galerie Steenwijk Steenwijk (2)
Galerie Steenwijk Steenwijk (3)

De stichting "Galerie Steenwijk" bestaat sinds 1966 en is gevestigd boven de Bibliotheek aan de Meppelerweg 47 te Steenwijk (Rabogebouw), lift aanwezig.

De stichting heeft ten doel het organiseren van tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en andere kunstvormen. Het beleid van het huidige bestuur is een zo groot mogelijke diversiteit van tentoonstellingen te presenteren met een hoge kwaliteit. In het expositieseizoen, dat loopt van september tot en met mei, zijn ongeveer acht tentoonstellingen, waarvan de toegang altijd gratis is.

Het postadres van de galerie is: Postbus 112, 8330 AC Steenwijk

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities:
Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Stuur een bericht naar Galerie Steenwijk