SEA Foundation

Expositie is afgelopen

On the other side of the Mirror | Hertta Kiiski

Tentoonstelling 01-12-2023 t/m 21-01-2024 > SEA Foundation, Tivolistraat 22, Tilburg, 5017HP
SEA Foundation On the other side of the Mirror | Hertta Kiiski
Hertta Kiiski, Daughters of Maman
SEA Foundation On the other side of the Mirror | Hertta Kiiski (2)
Hertta Kiiski, Plasticenta
Ga mee op een fascinerende reis door de lens van Hertta Kiiski, een kunstenaar n fotografe uit Finland. In de tentoonstelling "On the Other Side of the Mirror" verweeft Kiiski op kundige wijze de essentie van levensvormen en vermengt ze naadloos het bekende met het verbeelde. Deze tentoonstelling overstijgt de grenzen van tijd en ruimte en biedt een mooi inzicht in de verhouding tussen mensen en niet-mensen.

In haar werk toont Hertta Kiiski de kracht van jeugd en liefde. De tentoonstelling verweeft elementen van het magische, het mythische en het esoterische, waardoor een rijke visuele vertelling ontstaat die het alledaagse overstijgt. Net als de essentie van de jeugd zelf, bevinden Kiiski's foto's en installaties zich in een wankele balans tussen dagdromen en onrust. Ze nodigen kijkers uit om de nuances in deze onzekere staat te ervaren.

"On the Other Side of the Mirror" is meer dan een tentoonstelling; het is een fascinerende ervaring die je uitnodigt om na te denken over de details van het bestaan. Ga met mee op deze boeiende reis terwijl Hertta Kiiski een wereld onthult waarin kunst een spiegel wordt die de diepgaande wisselwerking tussen het geziene en het ongeziene weerspiegelt.

De tentoonstelling On the other side of the Mirror volgt op Kiiski's verblijf bij SEA Foundation in september 2022.

Hertta Kiiski bio
Hertta Kiiski uit Turku is een fotograaf, videograaf en installatiekunstenaar die live performances, textiel, installaties en de omliggende natuur gebruikt om sprookjesachtig te verhalen over versterkende relaties tussen mensen en de niet-menselijke wereld. Hertta Kiiski (1973) woont en werkt in Turku, Finland. Ze behaalde een MFA aan de Academy of Fine Arts (2015) en een BA in fotografie aan de Turku Arts Academy (2012). Haar werk wordt internationaal en in Finland tentoongesteld. Haar recente solotentoonstellingen omvatten "VERY CORE" in de Hippolyte Gallery in Helsinki (2023) en "Plasticenta" in NOON Projects Gallery in Los Angeles (2022). Dit jaar publiceerde ze haar derde publicatie "Otherworld" bij uitgeverij Kehrer Verlag (DE).

Het werk van de kunstenaar werd ondersteund door het Arts Promotion Centre Finland, de Turku Art Association en het Finse ministerie van Onderwijs en Cultuur.

Tentoonstellingsdata: 01.12.2023 - 21.01.2024
Opening: 01.12.2023, 7 - 9 uur
Kunstenaar: Hertta Kiiski
Locatie: Stichting SEA, Tivolistraat 22, 5017HP Tilburg
Openingstijden: Donderdag, Frijdag, Zaterdag 13 - 17 uur
SEA Foundation Tilburg

SEA Foundation is een kunstinitiatief. Om onze missie te vervullen; Het creëren van bewustzijn voor hedendaagse kunst en het opbouwen van culturele veerkracht, treden wij op als katalysator in het werkende leven van kunstenaars. In al onze activiteiten worden wij gevoed door beeldende kunst. Door uitwisselingen en het werken in verschillende culturele contexten maakt SEA Foundation deel uit van internationale netwerken, waar we discussies over eminente kwesties zoals duurzaamheid genereren en eraan deelnemen. In de loop der tijd is SEA Foundation synoniem geworden voor tentoonstellingen, ondersteuning van artistieke praktijken, uitwisselingen en publicaties.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag: 13.00 - 17.00

Contact

SEA Foundation
Tivolistraat 22
5017HP Tilburg
Nederland
Tel: 013 544 44 95

www.seafoundation.eu

155 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar SEA Foundation