de kleine toonzaal

Expositie is afgelopen

Dutch Artmoney Exhibition

Tentoonstelling 07-08-2023 t/m 19-08-2023 > Huizen
de kleine toonzaal Dutch Artmoney Exhibition
affiche Dutch Artmoney Exhibition
de kleine toonzaal Dutch Artmoney Exhibition (2)
artmoney van Marilou van Vlaardingen
de kleine toonzaal Dutch Artmoney Exhibition (3)
Artmoney van Simone Stawicki
de kleine toonzaal Dutch Artmoney Exhibition (4)
Artmoney van initiatiefnemer en Deense kunstenaar Lars Kraemer.
Van 7 t/m 19 augustus 2023 vindt in galerie De Kleine Toonzaal in Huizen de eerste Dutch Artmoney Exhibition plaats. Dit is een internationale expositie met 'Artmoney', kunst als betaalmiddel. De kleine toonzaal, een gerenommeerde galerie in Huizen met hedendaagse kunst, neemt je op deze expositie mee naar de wereld waar betaald wordt met kunst. De Kleine Toonzaal is trots om de eerste Dutch Artmoney Exhibition te mogen organiseren waar zo'n 15 internationale kunstenaars aan meedoen.

Wat is Artmoney?
Artmoney is originele kunst die dient als wereldwijde alternatieve valuta of ruilmiddel. Een Artmoney-biljet is 12 x 18 cm groot en is een origineel handgemaakt kunstwerk. Op elke Artmoney staat het productiejaar, het serienummer, het land, de naam van de geregistreerde Artmoney-kunstenaar, handtekening en het webadres van www.artmoney.org. Artmoney heeft een waarde van €27,-. Het kan wereldwijd als valuta worden gebruikt bij geregistreerde artmoney-winkels, geregistreerde artmoney-kunstenaars of overal waar acceptatie wordt gevonden.

Korte geschiedenis
De eerste Artmoney werd gemaakt in Kopenhagen, Denemarken in 1987 door Lars Kraemer. Lars had geen geld en vroeg aan de ondernemer of hij kon betalen met een klein kunstwerkje. Dit bracht hem op het idee om Artmoney te maken. In 1988 richtte hij het kunstproject op genaamd The Bank of International Artmoney, BIAM. In 2005 werd BIAM Aps een onderneming gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. Een jaar later bundelde BIAM de krachten met het online veilinghuis Lauritz.com, welke nu partner is in het project.

Artmoney, een kunstproject
Artmoney is een kunstproject waarbij kunstenaars originele kunstwerken maken als alternatief betaal- of ruilmiddel. De kunstwerken zijn 12 x 18 cm en kunnen zowel 2-dimensionaal en 3-dimensionaal zijn. Kunstenaars van over de hele wereld doen mee aan het project en staan geregistreerd op de website www.artmoney.org. Meer informatie over deze kunstenaars en hun werk is daar ook te vinden. Artmoney zijn dus geen prints, maar unieke kunstwerken.
Artmoney kan worden gebruikt voor aankoop van kunst of diensten bij de geregistreerde Artmoney-kunstenaars. De kunstenaar bepaalt zelf welk percentage (max. 50 %) van de waarde van het kunstwerk met Artmoney kan worden betaald. Artmoney kan ook worden besteed in geregistreerde Artmoney-winkels, Artmoney-ondernemingen, geregistreerde artmoney-kunstenaars of overal waar acceptatie wordt gevonden.

Galerie De Kleine Toonzaal
Galerie De Kleine Toonzaal heeft zo'n 15 internationale Artmoney Kunstenaars uitgenodigd om deel te nemen aan deze expositie. Het leuke is dat er nu betaalbare unieke kunst te koop is voor 27 euro per stuk, waar ook weer meebetaald kan worden bij de deelnemende kunstenaars. Er zijn veel mensen die Artmoney verzamelen, want artmoney heeft hetzelfde formaat en er zijn meer dan 250 internationale kunstenaars waar je werk van kunt verzamelen. Het is een perfecte gelegenheid om te starten met jouw kunstverzameling.

Iedereen is van harte welkom op de opening zaterdag 12 augustus om 15.00 uur, welke digitaal geopend wordt door de Deense kunstenaar en initiatiefnemer Lars Kraemer. Er zullen enkele kunstenaars op deze opening aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. Natuurlijk kunt u ook op een andere dag de Artmoney bekijken of kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

De kleine toonzaal is een galerie met wisselende duo-exposities.

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten)

Stuur een bericht naar de kleine toonzaal