Kunstcollectief Purmerend

Expositie is afgelopen

Purmerendse Place du Tertre

Tentoonstelling 26-08-2023 t/m 26-08-2023 > Purmerend
Kunstcollectief Purmerend Purmerendse Place du Tertre
Markt op de Kaasmarkt - Ronald Roelfsema
Op zaterdag 26 augstus wordt de Kaasmarkt omgetoverd tot een heuse Place du Tertre, het beroemde plein in het bruisende hart van de Parijse wijk Montmartre vlakbij de Sacré-Cœur, waar schilders, portrettekenaars en silhouetknippers hun kunsten beoefenen. Ervaar op die dag dezelfde Parijse sfeer aan de voet van de Koepelkerk

Vanaf 11.00 uur gaan schilders onder leiding van Ronald Roelfsema aan de slag tijdens een workshop en plein air schilderen en leggen zij taferelen van deze Parijse sfeer vast.
Daarnaast zijn de hele dag diverse schilders, beeldhouwers en glaskunstenaars aan het werk en kan het publiek kennis maken met de manier waarop zij hun kunst maken.
Het Kunstcollectief Purmerend heeft een informatiestand en kunt u het boekje van de nieuwe Kunstroute op 7 & 8 oktober alvast afhalen.

Samen met BIZ Purmerend Binnenstad kijken we uit naar een gezellige en kunstzinnige editie van de Purmerendse Place du Tertre!

Kunstmarkt op de Koemarkt
Even verderop verandert de Koemarkt die zaterdag in de jaarlijkse Kunstmarkt met circa 70 kramen met van alles op het gebied van creatieve kunst. Hier is ook een aantal van de bij het Kunstcollectief aangesloten kunstenaars te vinden.

Kortom, zaterdag 26 augustus staat de binnenstad van Purmerend helemaal in het teken van de kunst! Genoeg reden om te komen kijken en te proeven van de gezellige zomerse sfeer.
Kunstcollectief Purmerend Purmerend

Het Kunstcollectief Purmerend heeft als doel het bevorderen en zichtbaar maken van kunst in Purmerend. Daarnaast wil de stichting ook de contacten tussen kunstenaars onderling bevorderen. Dit doen we o.a met de Kunstroute, Etalageroute en diverse andere activiteiten.
  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Glaskunst

Stuur een bericht naar Kunstcollectief Purmerend