Henk Bleeker (Hallum, 1969) is in 1994 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij heeft zijn studio in Oude Leije, Friesland. Werkzaam als professioneel beeldmaker: fotograaf. Bleeker heeft zich tijdens zijn carrière gespecialiseerd in kunstfotografie met als hoofdthema’s cultuur en mode.

Zo heeft hij in opdracht veel modecollecties gefotografeerd zoals die van couturier Ronald Kolk. Deze series staan naast zijn eigen werk waarvoor hij naar de wereld reist van authentieke cowboys in de Verenigde Staten, of naar Japan gaat om op documentaire wijze de beoefenaars van een traditionele vechtsport vast te leggen. En ook theatercultuur legt hij vast. Bleeker heeft voor OPERA2DAY de campagnebeelden van haar recente producties gemaakt.

Hij creëert beelden met gebruik van een herkenbare eigen stijl waarin hij de werkelijkheid boven zichzelf laat uitstijgen. Zijn stijl is direct net als hijzelf is. Rechtstreeks op zijn doel af, altijd oprecht, Bleekers beelden vertellen hierdoor scherp geformuleerde verhalen.

Gemeentemuseum Den Haag en Fries Museum hebben zijn werk in hun collecties evenals particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland. Bleekers fotografie is genomineerd door Photography Annual of the Netherlands (PANL) en International Color Awards.

Hij blijft zich vernieuwen. Bleeker richt zich steeds meer op kunstfotografie en -video met een erotische inslag. Hij wil onder meer een eerbetoon brengen aan volle vrouwen, zoals in het project ‘Flesh for Fantasy’. Volgens hem zijn zij de oervrouwen die aan de oorsprong van het leven staan.

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Henk Bleeker


Henk Bleeker Curriculum Vitae


Time: 0.01