In 2002 begon ik aan een 2-jarige opleiding bij de SKE (Stichting Kreatieve Edukatie) in Amsterdam. Ik werkte nog, er was geen andere aanleiding dan te onderzoeken hoe het met mijn creatieve mogelijkheden gesteld was, dat kon maar van pas komen. Ik heb daar een ader aangeboord waarvan ik het bestaan niet wist. Vanaf het eerste moment was ik gegrepen, de grote zoektocht kon beginnen. Die schoot aanvankelijk alle kanten uit, tekenen, schilderen, papier dat op alle mogelijke manieren werd bewerkt, collage, keramiek, geen lijn in te krijgen en altijd weer de vraag: hoe gaat dit verder, blijft dit of verdampt mijn inspiratie. Niet gebeurd.
Inmiddels ben ik zo'n 20 jaar verder. Ik heb hier en daar opleidingen gevolgd, o.a. in Duitsland waar ik in de tussentijd 6 jaar verbleef. Daar had ik mijn eerste exposities en ik verkocht ook nog eens.
Inmiddels ben ik zo'n 6 jaar terug in NL en is de randstad ingewisseld voor het oosten des lands. Ik werk nu met name met hout, kistjes, afvalhout, stukken boom die ik in het bos verzamel. 3 D soms, de vorm en de kleuren bepalen het werk. Soms komt er een „tiny portrait“ uit mijn handen, vaak niet groter dan een luciferdoosje. Ik ben op zeker moment begonnen houten plattegronden te maken van de huizen waarin ik in de loop van mijn leven heb gewoond, de vorm en de kleur zijn bepalend. Toen ontstonden er houten gebouwtjes, "tiny houses" en er kwamen grotere werken tot stand.Een beperking is de afmeting van mijn werkkamer (4x4 m), ik kan dromen van een flink atelier dat mij de mogelijkheid biedt om groter te gaan werken. Mijn jongste project noem ik "KEEP" (de echte naam blijkt "wig"te zijn, maar toen was dat keep bij mij al te veel ingesleten), stukken boomstam die ik verf. Weer vorm en kleur. Een aantal van deze kepen is vanaf eind april te zien in de tentoonstelling Refugium in de Bergkerk.

Reacties van bezoekers

Innemend werk op kleine stukjes hout. Wig mooie be aming. Op wandelingen in de natuur vind ik stukjes hout prikkeld fantasie. Je werk maakt nieusgierig.Naar je andere werk kom ik kijken in de Bergkerk. Ideale omgeving voor tentoonstellingen.veel succes MB
Mariette
10-02-2024

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Marjoke van Kamp


Marjoke van Kamp Curriculum Vitae
15x7x4cm, afvalhout en -multiplex, bewerkt met acryl en vernis
Marjoke van Kamp Curriculum Vitae (2)
15x10x 4 cm, hout- en multiplexresten met acryl en vernis.
Marjoke van Kamp Curriculum Vitae (3)
20x12x 5,5 cm, hout- en multiplexresten met acryl en vernis
Marjoke van Kamp Curriculum Vitae (4)
17x10x3 cm, afvalhout/multiplex met acryl en vernis


Time: 0.016