Pop Your Art

14-01-2023 t/m 29-01-2023

Galerie De Zout biedt gedurende 3 weekenden ruimte aan 52 kunstenaars die elk met 2 werken exposeren. Het is een open uitnodiging geweest voor iedereen ongeacht achtergrond, opleiding, leeftijd om zijn/haar kunst te tonen zonder enige vorm van ballotage. Het kunstenaarscollectief De Zout vindt dat iedereen een podium verdient. Met deze expo creëren wij een mogelijkheid om buiten de gevestigde orde werk te laten zien. De expositie kent een grote diversiteit aan werk: prints, collages, fotografie, mixed media, portretten, olie- en acryl, papier mache, textiel en ruimtelijk werk.

Wij zijn een laagdrempelige en toegankelijke galerie in het centrum van Haarlem, een plek waar iedereen welkom is om kunst en cultuur te snuiven, gratis en om nix. Deze keer niet met eigen kunst van het collectief maar met 'Pop Your Art' voor anderen.

Geopend op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur en op afspraak.

Pop Up Art Galerie de Zout
Grote Houtstraat 149
2011SK Haarlem
Nederland
Tel: 0610716327

Let me & let me be

12-02-2018 t/m 18-03-2018

Duo- expositie
‘’Let me & let me be”
Marijke Schalkwijk en Mirjam Link

Tekeningen op doorgaans wit papier
met houtskool en pastelkrijt.

Deze serie tekeningen van Mirjam Link geven een historische terugblik op de positie van de vrouw. Het is een beeldbeschouwing waarin de indringende verstilde portretten van vrouwen uit de 16e en 17e eeuw geluidloos “schreeuwen” om aandacht. Mirjam Link geeft een podium aan de vrouwen aan wie wij onze positie van vandaag de dag te danken hebben, destijds een haast onmogelijke strijd. Zij baanden het pad voor ons allemaal, als man of vrouw vrij en gelijk te zijn, te mogen liefhebben. Hierin te beginnen bij het respect voor haar eigenheid van lijf, waarin benauwd het keurslijf bevochten werd. De gelatenheid die nodig is om verzet te voelen en verzet te leveren is in de werken te voelen en te zien, soms ook de nabijheid van bevrijding.
Mirjam Link tekent de portretten doorgaans op wit papier met houtskool en pastelkrijt, door deze combinatie en de humor wordt het thema naar nu gehaald. Haar werk is te koop in Galerie SPW 59 in Haarlem

Galerie SPW 59
Spaarnwouderstraat 59
2011 AB Haarlem


Time: 0.004