Net als De Spin Sebastiaan (gedicht van Annie M.G. Schmidt), heb ook ik die onweerstaanbare drang om te maken en te creëren. In studio A van de Ambacht Ateliers in de Bilt, heb ik de rust en de ruimte gevonden om daar volop aan toe te geven. Als autodidact praktiseer ik daar als het ware mijn eigen eindeloze kunstopleiding, daarbij geholpen door boeken en museumbezoeken.

Met de abstracte kunst als mijn voornaamste inspiratiebron, speel ik naar hartenlust met allerlei materialen, technieken, ideeën, stijlen, formaten, vormen en kleuren. Mijn werk is dan ook divers: soms werk ik heel groot en dan weer heel klein, soms grof en dan weer verfijnd, soms met materiaal uit de natuur en dan weer met afval, soms met kleur in acryl of potlood, dan weer met pen en inkt in zwart-wit.
Ook maak ik beelddragers van verlijmde krantensnippers. Deze Papier Maché platen beschilder of beplak ik of ik bewerk ze met een mes. De beelddrager staat voor mij symbool voor de verdwijnende papieren krant en mooie jeugdherinneringen.

Niet zozeer het eindproduct als wel het maakproces staat bij mij vaak centraal: het zoeken, ontdekken, experimenteren, twijfelen, mislukken, vernietigen en opnieuw beginnen. Soms brengt dat deze Wolf in een floW!

Wat mij drijft, is de drang mij te uiten: het tot uitdrukking brengen van die fascinerende binnenwereld vol ervaringen, indrukken, dromen, gevoeligheden en gemoedstoestanden, die elk mens bezit. Het is vrijwel altijd weer een verrassing via welk beeld deze binnenwereld zich naar buiten wurmt en haar zeggingskracht toont.

Opmerkingen zijn bijzonder welkom, met name als ze voortkomen uit een open, onbevangen blik.

Angela de Wolf (Rotterdam, 1951)


Time: 0.004