Jan van Rijn (Leiden 1953) heeft na zijn vakopleiding aan de Nederlandse Fotovakschool diverse cursussen en workshops gevolgd waaronder op de Vrije Academie Psychopolis in Den Haag en de CPDB in Utrecht.
Het werkterrein van Van Rijn is voornamelijk portretfotografie, stillevens en het (stedelijk) landschap, waarbij naast foto┬┤s met een zuiver documentair - niet gemanipuleerd - karakter ook regelmatig een meer bewerkt beeld niet gemeden wordt.
Daarnaast houdt hij zich ook bezig met vormgeving met behulp van beeldbewerking programmatuur, dit resulteert in beelden die vaak een sterk grafisch karakter hebben.

Naast zijn werk als fotograaf heeft hij een jarenlange leservaring als docent bij Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Ook verzorgt hij workshops fotografie voor scholen en bedrijven en levert bijdragen aan het Cultuurpalet en CmK van Parkvilla.
Hij is aangesloten bij STA-ART en daarvan vanaf 2011 tot mei 2017 als bestuurslid, daarnaast is hij vanaf 1983 tot 2009 als oprichter/bestuurslid actief geweest bij kunstenaarscollectief ALPHA NUOVA.


Time: 0.005