Jeannet (ジャンネット)
maakt abstracte mixed media collages, schilderijen en Artprints gebaseerd op de filosofie van WABI SABI:
Finding beauty' in the imperfect and incomplete.

'Wabi' staat voor soberheid en eenvoud, de essentie van dingen en innerlijke spiritualiteit. Genieten van het hier en nu.
'Sabi' is de schoonheid of sereniteit die ontstaat door het verstrijken van de tijd. Dingen die mooier worden naarmate ze ouder worden, het roesten, de authenticiteit, het bewijs dat niets voor altijd is en het gegeven dat schoonheid vluchtig is.

Haar reizen in Afrika en Azië en ontmoetingen met inheemse stammen en volken, hun cultuur, de natuur, leefwijze, gebruiksvoorwerpen en sieraden, boeddhisme en spiritualiteit vormen een oneindige bron van inspiratie voor haar werk.

Duurzaamheid en hergebruik van materialen, zoals stoffen, hout, kralen, stenen, papier, voorwerpen, passepartouts en lijstwerk zijn belangrijk voor Jeannet. Zij maakt haar werk met allerlei materialen die ze voor een deel vindt of maakt van wat andere mensen niet mooi meer vinden of niet meer kunnen gebruiken. Jeannet geeft deze materialen en objecten een nieuw leven en geeft zo haar eigen invulling aan Wabi Sabi.

Als je de schoonheid in kleine dingen ziet, dan leef je je leven heel bewust.

Contact of meer informatie?
info@wabisabikunst.nl


Artprints van eigengemaakte foto's van haar reizen en van objecten in verval. Deze worden bewerkt tot Artprints. Elke Artprint is uniek en er worden maximaal 5 afdrukken gemaakt.
Collages met eigen gemaakte sjablonen en ontwerpen van zelfgemaakte foto's en met verschillende materialen, inkt, krijt, was, acrylverf, zijdepapier, japans papier etc.
Haar collages zijn uniek in hun soort er is altijd maar 1 kunstwerk of set van meerdere kunstwerken. Dus je bent de enige met dit object.
Schilderijen maakt ze met mixed media, met acrylverf, inkt, krijt, was, marmermeel, champagnekrijt, zand etc.


Time: 0.005