Miranda Rotteveel is een Nederlandse beeldmaker/kunstenaar, die haar camera gebruikt om haar gedachten en ideeën te visualiseren.

Al als kind was Miranda creatief bezig. Ze kon zich uren vermaken met tekenen, verhalen schrijven, schilderen en knutselen. Ze had al vroeg een brede interesse.

Na een voltooide opleiding in de mode en een baan in de mode-industrie maakte ze een carrièreswitch. Hierdoor verdween haar creativiteit steeds meer naar de achtergrond, tot ze in 2018 besloot om een spiegelreflexcamera te kopen. Ze begon, zonder een fotografie opleiding of enige ervaring, met fotograferen. Door veel te oefenen ontdekte ze de mogelijkheden van fotografie en hoe ze de camera kon gebruiken voor haar creaties.

Miranda houdt van diverse media en stijlen, ze vindt haar inspiratie in de dagelijkse dingen van het leven. Ze heeft een voorliefde voor de natuur (in de breedste zin van het woord), interieur, mode en kunst. Haar kennismaking met kunst begon toen ze als kind regelmatig musea bezocht. Daar zag ze de werken van de Oude Meesters, waar ze enorm van onder de indruk was. Dat is tot op de dag van vandaag niet veranderd en ook duidelijk terug te zien in haar eigen werk.

Miranda doet alles intuïtief. De compositie, styling en nabewerking doet zij allemaal op gevoel. Miranda, “Het is vooral veel kijken en doen totdat mijn gevoel zegt dat het goed is.” Doordat ze alles zelf doet - van concept tot uitwerking - kan ze haar creativiteit volledig kwijt.

Naast fotografie heeft Miranda ook interesse in schilderen, tekenen en creatief schrijven.
Zie curriculum vitae: www.kunstinzicht.nl/portfolio/cv/miranda-rotteveel/index.html

Al het werk (waar van toepassing): concept, compositie, fotografie, styling en nabewerking door Miranda Rotteveel.


Time: 0.006