Gallery Lukisan

Nu te zien

Lichtende Grenzen - het oeuvre van Jan Wessendorp

Tentoonstelling t/m 01-07-2024 > Bergen op Zoom
Vernissage
vrijdag 15 maart 2024
Locatie: het Museum Markiezenhof, Bergen op Zoom
Vanaf 19.00 uur

Eveneens geopend
Tweede Paasdag: maandag, 1 april
Bevrijdingsdag: zondag, 5 mei
Hemelvaartsdag: donderdag, 9 mei
Tweede Pinksterdag: maandag, 20 mei

Gesloten
Koningsdag: zaterdag, 27 april
Beeldend kunstenaar en dichter Jan Wessendorp (1940) schenkt een deel van zijn bijzondere collectie eigen werken aan de gemeente Bergen op Zoom. Deze collectie van kleurrijke portretten en abstracte werken zijn vanaf 16 maart 2024 te bewonderen in het Markiezenhof Museum (de Tuinzaal en de Hofzaal), samen met tientallen andere werken bij Gallery Lukisan en de Stichting Arsis Kunst en Sociëteit.

Onze selectie laat de ontwikkeling van stijlen, onderwerpen, verschillende technieken, de veelzijdigheid en de oorspronkelijkheid van de kunstenaar Jan Wessendorp zien. Naast een zelfportret zijn er portretten van personen in het leven van de kunstenaar. We zien niet alleen zijn ernstige kant, maar ontdekken hier ook zijn gevoel voor humor. 

Ter gelegenheid van deze grote solo tentoonstelling, laat een 3-tal jonge componisten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag zich mede inspireren door de werken van Jan Wessendorp. Speciaal bewerkte versies van de muziek zullen ten gehore worden gebracht tijdens de opening van de tentoonstelling bij het Markiezenhof Museum, terwijl een volledig en première concert in het midden van de expositieperiode, zaterdag 11 mei 2024 bij Gallery Lukisan zal worden uitgevoerd door de componisten zelf met een aantal bevriende musici. Samen vormen ze een groep onder de naam ADS e ARTS.

Meer info: https://lukisan.art/lichtende-grenzen/
Gallery Lukisan Bergen op Zoom
Gallery Lukisan Bergen op Zoom (2)

Gallery Lukisan is een kunstgalerie voor hedendaagse kunst uit met name Indonesië, naast een platform voor Nederlandse kunstenaars

Openingstijden

donderdag-zaterdag: 11-17 uur

Contact

Gallery Lukisan
Moeregrebstraat 72
4611JD Bergen op Zoom
Nederland
Tel: +31646063424
E-mail: info@lukisan.nl

lukisan.art

42 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Gallery Lukisan