Gallery Lukisan

Expositie is afgelopen

INFINITY - THE END

Tentoonstelling 10-12-2022 t/m 28-01-2023 > Bergen op Zoom
Gallery Lukisan INFINITY - THE END
Annemarieke van Peppen is altijd bezig met de vraag hoe de mens zichzelf verhoudt tot anderen in een wereld die niet altijd even mooi is. Recentelijk maakte ze voor het project THE HERO IN YOU nog portretten van gevluchte Oekraïense vrouwen die hun tijdelijk thuis in Bergen op Zoom hebben gevonden.

Haar nieuwste werken uit de serie INFINITY - THE END zijn sterk geïnspireerd op de cultuur en levensfilosofie van het Hindoeïstische Bali. Met name de Trimurti-filosofie van de Balinese Hindoe. De Trimurti (uit het Sanskriet) is de drie-eenheid van de allerhoogste goddelijkheid in het Hindoeïsme, waarin de kosmische functies van schepping, instandhouding en vernietiging worden gepersonifieerd als een triade van goden. Het effect van deze heilige drie-eenheid, is de filosofie die het concept omarmt dat alles wat er in iemands leven gebeurt, nodig is om de balans te vinden en de oneindige cirkel van levens te voltooien.

Olexandr Pinchuk (Oekraïne) maakt kunstwerken en multimedia installaties. Zijn werken zijn een zoektocht naar identificatie van mentale en culturele karakteristieken. Voor Pinchuk is het (ontstaan van een gecreëerd) object een verhaal zonder woorden, waar een conversatie door emoties, gevoelens en beelden kan plaatsvinden. Zijn animatiefilm The Big Vault en schilderijen voor INFINITY - THE END baseert Pinchuk zich op poëzie van Taras Shevchenko, een filosofisch en mythisch verhaal over het leven en de dood, het verleden, het huidige en het toekomstige.

Mo Rooneh (Jacco Lauret, 1963) is een componist en geluidskunstenaar die repetitie van geluiden en 'noise' gebruikt als fundament voor zijn composities. De filosofie achter het veelvuldige gebruik van 'noise' in een productie is het terugbrengen van een bepaalde werkelijkheid in het fictieve karakter van een compositie. Zijn nieuwste album Zonard komt 10 december a.s. uit en, als integraal onderdeel van deze expositie, ondersteunt het werk van Annemarieke van Peppen.
Gallery Lukisan Bergen op Zoom
Gallery Lukisan Bergen op Zoom (2)

Gallery Lukisan is een kunstgalerie voor hedendaagse kunst uit met name Indonesië, naast een platform voor Nederlandse kunstenaars

Openingstijden

donderdag-zaterdag: 11-17 uur

Contact

Gallery Lukisan
Moeregrebstraat 72
4611JD Bergen op Zoom
Nederland
Tel: +31646063424
E-mail: info@lukisan.nl

lukisan.art

19 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Gallery Lukisan