hoofdmenu

Galerie Wilms

Small Giants - Frode Bolhuis

Tentoonstelling t/m 24-02-2018 > Venlo

Crouching Figure - Frode Bolhuis

(2)

Dog - Frode Bolhuis

(3)

Handstandig Figure - Frode Bolhuis


In de tentoonstelling ‘SMALL GIANTS’ toont Frode Bolhuis (1979, Amsterdam) zijn meeste recente beelden. Hij zoekt hierin verder naar de verbeelding van het ongrijpbare mysterie van leven. Het zijn figuren in wit, waarop gewerkt wordt met voornamelijk kleur en textiel, dit zorgt voor een kleurrijk en levendige beeldtaal. Geïnspireerd op tribale Afrikaanse kunst zijn er magische beelden ontstaan.

Frode Bolhuis maakt beelden, installaties en tekeningen. Frode laat zich leiden door zijn gevoelens, hierin laat hij ruimte aan het toeval en aan natuurlijke processen. Daarbij kiest hij niet voor stoerheid maar voor kwetsbaarheid, hij is op zoek naar het verhaal achter de werkelijkheid. Frode creëert een wereld waarin vervreemding voor spanning zorgt en poëzie de taal aandraagt.

Geen enkel werk van Frode Bolhuis is voorspelbaar. Hij wil zichzelf voortdurend verrassen en daarmee zet hij ook de kijker op het verkeerde been. Zijn materiaalkeuze ligt evenmin voor de hand. Ze hebben een ogenschijnlijk imperfecte, tactiele uitstraling. Bovendien worden er materiaalvreemde elementen als papier, spelden, draad en stof aan toegevoegd.
.

Galerie Wilms

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Tekeningen
  • Conceptueel

Contemporary Art

Openingstijden

wo. - vr. 13.00 - 18.00
Za. 12.00 - 17.00
Eerste zondag van de maand
Tevens op afspraak

Galerie Wilms
Nieuwstraat 50
5911 JV Venlo
Nederland
Tel: 06-435 99 407

www.galeriewilms.nl

Galerie Wilms Venlo

31 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Galerie Wilms"