Galerie Wilms

Expositie is afgelopen

Galerie Wilms 15 jaar - Part II

Tentoonstelling 05-06-2022 t/m 23-07-2022 > Venlo
Galerie Wilms Galerie Wilms 15 jaar - Part II
Lisanne Hoogerwerf
Galerie Wilms Galerie Wilms 15 jaar - Part II (2)
Lisanne Hoogerwerf
Galerie Wilms Galerie Wilms 15 jaar - Part II (3)
Stefan à Wengen
Galerie Wilms Galerie Wilms 15 jaar - Part II (4)
Anke Roder
De Venlose Galerie Wilms viert feest! In 2022 bestaat galerie Wilms namelijk 15 jaar. Daarvoor worden voor het eerst alle 21 kunstenaar uit ‘de stal’ gehaald. Om iedere kunstenaar de ruimte te kunnen bieden en te zorgen voor een mooie balans, organiseren ze twee bijzondere tentoonstellingen, Part I en Part II.

Graag nodigen we je uit voor de opening van Part II op zondag 5 juni.

“Al vijftien jaar mogen wij ons bezighouden met onze grootste passie. Vijftien jaar vol mooie avonturen, succesvolle samenwerkingen en fijne contacten met onze klanten en kunstenaars.”

Galerie Wilms ontstond in 2007, toen eigenaars Paul en Carla Wilms besloten hun droom werkelijkheid te laten worden en een eigen galerie te beginnen. De hedendaagse kunstgalerie is de thuisbasis van zowel internationaal gevestigde kunstenaars als opkomend talent. Galerie Wilms ziet het als haar prioriteit om kunstenaars goed te begeleiden en te helpen bij hun artistieke en zakelijke ontwikkeling. Daarnaast zien ze het als hun missie om kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Ze verspreiden hun liefde voor kunst onder een breed publiek en staan altijd open voor samenwerkingen. Veelzeggend is dat het merendeel van de kunstenaars al vanaf het begin bij ze is.

“Wat kunst voor ons interessant maakt is dat het een uitdrukkingsvorm is van de kunstenaar. Kunstenaars vertellen hun verhaal niet in woorden, maar in beelden. Dat is een hele intuïtieve, universele taal die op een unieke manier tot mensen spreekt. Een kunstwerk is altijd onderdeel van de individuele context van een kunstenaar. We vinden het belangrijk om de kunstenaar te volgen in zijn of haar proces en laten kunst zien waarvan we zelf de noodzaak voelen om het te tonen.”

Naast zeggingskracht waarderen Paul en Carla onder meer eigenheid, inhoud, vakmanschap en een onderzoekende houding bij kunstenaars. Dit komt tot uiting in een heel divers palet aan kunstenaars. Een voorbeeld is het uitgesproken werk van de Zwitserse schilder Stefan à Wengen, die met diep symbolische beeldelementen uit de westerse traditie en andere culturen een nieuwe, griezelige werkelijkheid schildert. Een ander voorbeeld zijn de fictief getekende bergformaties van Ulrike Heydenreich, die met vouwen het materiaal zo manipuleert dat er een unieke, fysieke ruimtelijkheid ontstaat. De absurdistische, eigenaardige maar gelijktijdig innemende sculpturen van Les Deux Garçons zijn ten slotte eveneens noemenswaardig als onderdeel van deze tweede jubileumtentoonstelling.

Iedere kunstenaar maakt heel ander werk en heeft een eigen plek in de galerie. Er lijkt op het eerste oog misschien geen rode draad te zijn. Toch gaat er wel degelijk een poëtische intensiteit uit van alle werken, die de kunstenaars van de galerie op een dieper niveau met elkaar verbindt.

De opening van Part II is op zondag 5 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur in Galerie Wilms.

In Part II worden de volgende kunstenaars getoond: Stefan á Wengen – Les Deux Garçons – Ulrike Heydenreich – Lisanne Hoogerwerf – Margot de Jager – Matijs van de Kerkhof – Sandra Kruisbrink – Nikki Pelaez – Anke Roder – Bibi Smit – Isabella Werkhoven
Galerie Wilms Venlo
Galerie Wilms Venlo (2)
Galerie Wilms Venlo (3)
Galerie Wilms Venlo (4)

Hedendaagse kunst

Openingstijden

Do. - vr. 13.00 - 17.00
Za. 12.00 - 17.00
Eerste zondag van de maand
Tevens op afspraak

Stuur een bericht naar Galerie Wilms