Galerie Art Depot

Expositie is afgelopen

Christian Silvain

Tentoonstelling 08-03-2024 t/m 28-04-2024 > Bonheiden
Galerie Art Depot Christian Silvain
xx
Galerie Art Depot Christian Silvain (2)
xx
Galerie Art Depot Christian Silvain (3)
xx
Galerie Art Depot Christian Silvain (4)
xx
Galerie Art Depot Christian Silvain (5)
xx
Voor het eerst sinds onze verhuis naar Bonheiden organiseren we opnieuw een tentoonstelling met het werk van Christian Silvain.
We tonen een 30 tal werken uit verschillende periodes (en prijscategoriën) , waaronder ook multiples
Na een jarenlange juridische strijd met een internationaal befaamde Chinese kunstenaar die zijn werk kopieerde, haalde hij zijn gelijk. Hierdoor werd de belangrijkheid van zijn werk in de internationale kunstwereld nog extra kracht bijgezet.

Vonnis in de plagiaatzaak Silvain vs Yongqing.
De plagiaatzaak tussen de Belgische kunstenaar Christian Silvain en de Chinese kunstenaar Ye Yongqing, die in maart 2019 in de pers verscheen, veroorzaakte opschudding in Europa en China en lokte heftige reacties en talloze steunbetuigingen uit. We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de Belgische kunstenaar Christian Silvain zijn zaak heeft gewonnen. Het proces vond plaats op 22 november 2022. Het vonnis werd uitgesproken op 24 augustus 2023 na maanden van onderzoek door deskundigen om de schade vast te stellen. Niet minder dan 122 werken zijn erkend als een schending van het recht op reproductie van de werken van Christian Silvain, deze werken zijn minutieus gedetailleerd door de Chinese rechtbank in Peking. De Chinese kunstenaar werd veroordeeld tot een openbare verontschuldiging aan Christian Silvain in de krant Global Times en het betalen van 650.000 Euro (5 miljoen RMB) aan schadevergoeding, het hoogste bedrag dat ooit is toegekend op het gebied van beeldende kunst in China, waardoor dit een historische zaak is en belangrijk prece
Galerie Art Depot Bonheiden
Galerie Art Depot Bonheiden (2)

werken van oa:
William Sweetlove-Don Ken-Jörg Döring-Herman Brood- Arne Quinze-Guy Olivier-Christian Silvain-Frank Slabbinck-Jan Latinne-Gilbert Swimberghe-JAS-Kamagurka-Anton Heyboer-Kobe-Chris Verkaemer-Cel Overberghe ..enz.

Openingstijden

zaterdag en zondag 14 tot 18 uur

Stuur een bericht naar Galerie Art Depot