Kunstpunt Groningen

Expositie is afgelopen

Wouter Nijland - WAIT FOR END

Tentoonstelling 01-09-2023 t/m 14-10-2023 > Groningen
Kunstpunt Groningen Wouter Nijland - WAIT FOR END
Vanaf 1 september is in de Kunstuitleen van Kunstpunt de solotentoonstelling ‘WAIT FOR END ’ te zien, met recent werk van Wouter Nijland. De abstracte schilderijen die in de expositie worden getoond zijn op een bijzondere manier tot stand zijn gekomen: met behulp van gecodeerde knikkers, munten en dobbelstenen. Wie langer naar de schilderijen van Wouter Nijland wil kijken, kan deze lenen en/of kopen bij Kunstpunt.

Op het eerste gezicht zou je het niet zeggen, maar het werk van Wouter Nijland is afhankelijk van toeval – net als in het dagelijks leven, zijn belangrijkste inspiratiebron. Voordat Nijland aan een nieuw kunstwerk begint, start hij met een werktekening. Hierin ontwerpt hij het schilderij en bepaalt hij bijvoorbeeld wat het formaat en de vlakverdeling wordt. Daarna laat hij het allemaal aan het toeval over. Wat moet de gradenhoek van een lijn worden? Een emmer vol knikkers genummerd van 1 tot 360 beslist. Wordt een vlak gekleurd? Een worp met een muntje zal de vraag beantwoorden met 'ja' of 'nee'. Het is een schilderproces met een duidelijk begin en een gegarandeerd einde, maar hoe dat einde eruitziet is tot de laatste kwaststreek onduidelijk. Kortom: wait for end ????.
Kunstpunt Groningen Groningen

Kunstpunt Groningen is hét knooppunt voor beeldende kunst. Kunst is voor iedereen. Het prikkelt en laat anders naar de wereld kijken. Daarom brengen wij zo veel mogelijk Groningers en kunst samen. We doen dit door kunst en kunstenaars te verbinden met kijkers, leners, partners en wijken. En door nieuwe kunst in de straten van Groningen te ontwikkelen. Zo faciliteren en stimuleren we het professionele beeldende kunstklimaat.

Openingstijden

woensdag t/m zaterdag 12.00 - 17.00 uur

Contact

Kunstpunt Groningen
Trompsingel 27a
9724 DA Groningen
Nederland
Tel: 0503171707

kunstpuntgroningen.nl

99 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunstpunt Groningen