Kunstpunt Groningen

Expositie is afgelopen

Schijn zonder zijn - Abiha Naderi

Tentoonstelling 01-03-2024 t/m 13-04-2024 > Groningen
Kunstpunt Groningen Schijn zonder zijn - Abiha Naderi
Werk van Abiha Naderi
Vanaf 1 maart is in de Kunstuitleen van Kunstpunt Groningen de solotentoonstelling ‘Schijn zonder zijn’ van de Iraanse kunstenaar Abiha Naderi te zien. Het werk van Naderi kenmerkt zich door enorme doeken, abstracte composities en het gebruik van spuitverf. Hiermee onderzoekt hij op uiteenlopende manieren het gedrag van materialen, waarbij hij de kijker uitdaagt om anders te kijken: “Ik probeer mensen te laten zien dat ze niet op hun ogen moeten vertrouwen.” Wie langer naar de schilderijen van Abiha Naderi wil kijken, kan deze lenen en/of kopen bij Kunstpunt.

De getoonde werken zijn het resultaat van doorlopende experimenten en vormen een selectie uit verschillende series: resonance, hydrophobic en repeat/redo. In ‘Schijn zonder zijn’ worden de werken samengebracht tot een samenhangend geheel: “Voor mij is elk schilderij een woord en veel schilderijen samen vormen een zin. Gaandeweg probeer ik ze te combineren tot een paragraaf en zo bouw ik met mijn werk een verhaal op. Dat doe ik ook met mijn solotentoonstelling in de Kunstuitleen van Kunstpunt. Daar zie je als kijker een verhaal over een aantal jaren werk waarin verschillende technieken en materialen in de schilderkunst worden geïntroduceerd,” licht Naderi toe.
Kunstpunt Groningen Groningen

Kunstpunt Groningen is hét knooppunt voor beeldende kunst. Kunst is voor iedereen. Het prikkelt en laat anders naar de wereld kijken. Daarom brengen wij zo veel mogelijk Groningers en kunst samen. We doen dit door kunst en kunstenaars te verbinden met kijkers, leners, partners en wijken. En door nieuwe kunst in de straten van Groningen te ontwikkelen. Zo faciliteren en stimuleren we het professionele beeldende kunstklimaat.

Openingstijden

woensdag t/m zaterdag 12.00 - 17.00 uur

Contact

Kunstpunt Groningen
Trompsingel 27a
9724 DA Groningen
Nederland
Tel: 0503171707

kunstpuntgroningen.nl

6 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunstpunt Groningen