Kunstpunt Groningen

Expositie is afgelopen

Into the City - Lourens Stuurman

Tentoonstelling 19-04-2024 t/m 01-06-2024 > Groningen
Kunstpunt Groningen Into the City - Lourens Stuurman
Highrise - Lourens Stuurman
Vorig jaar rondde kunstenaar Lourens Stuurman zijn opleiding Autonome Beeldende Kunst aan Academie Minerva af. Dit voorjaar is zijn eerste solotentoonstelling in de Kunstuitleen van Kunstpunt Groningen te zien. Stuurman presenteert zijn nieuwste schilderijen in de expositie ‘Into the City.’ Zijn werk, waarin steden en architectuur centraal staan, weerspiegelt een verlangen naar een harmonieuze wereld: “Ik zoek naar schoonheid op niet voor de hand liggende plaatsen.”

Stuurmans fascinatie voor architectuur en de stad is duidelijk zichtbaar in zijn werk: “Ik bestudeer kenmerken van wolkenkrabbers en flats. Door fragmenten van bouwwerken te schilderen wordt het hectische deel van de stad achtergelaten en komt de nadruk te liggen op de verstilde architectuur. Bijna alsof de tijd stil staat.”

Het werk van Lourens Stuurman is t/m 1 juni in de Kunstuitleen van Kunstpunt te zien. Bezoekers hebben de mogelijkheid zijn schilderijen te lenen of te kopen.

Over Lourens Stuurman
Lourens Stuurman (Amsterdam, 1997) verhuisde in 2018 naar Groningen om Autonome Beeldende Kunst aan Academie Minerva te studeren. In 2023 studeerde hij af, sindsdien werkt hij als kunstenaar, en waren zijn schilderijen al te zien in drie groepstentoonstellingen, in drie verschillende steden: in september en oktober 2023 deed hij mee aan Manifestatie Jong VII bij het Drents Schildergenootschap in Assen, van 13 december 2023 t/m 14 januari 2024 exposeerde hij samen met John Striegel en Bas van Delden in Forma Aktua (Groningen), en van eind januari tot eind maart 2024 was zijn werk te zien in Amsterdam, in de groepstentoonstelling jump in van Stichting JumpstArt. De expositie Into the City in de Kunstuitleen van Kunstpunt is zijn eerste solotentoonstelling.

Ateliercollectie: Solo
‘Into the City’ is onderdeel van de reeks ‘Ateliercollectie: Solo’ van de Kunstuitleen van Kunstpunt. Deze tentoonstellingenserie brengt kunst rechtstreeks uit de ateliers van noordelijke kunstenaars naar het publiek. Hiermee ondersteunt Kunstpunt kunstenaars in hun beroepspraktijk en biedt zo bovendien een afwisselend aanbod voor leners.

De tentoonstelling is t/m 1 juni te zien in de Cella expositieruimte van Kunstpunt. Meer informatie is te vinden op kunstpuntgroningen.nl/lourensstuurman.
Kunstpunt Groningen Groningen

Kunstpunt Groningen is hét knooppunt voor beeldende kunst. Kunst is voor iedereen. Het prikkelt en laat anders naar de wereld kijken. Daarom brengen wij zo veel mogelijk Groningers en kunst samen. We doen dit door kunst en kunstenaars te verbinden met kijkers, leners, partners en wijken. En door nieuwe kunst in de straten van Groningen te ontwikkelen. Zo faciliteren en stimuleren we het professionele beeldende kunstklimaat.

Openingstijden

woensdag t/m zaterdag 12.00 - 17.00 uur

Contact

Kunstpunt Groningen
Trompsingel 27a
9724 DA Groningen
Nederland
Tel: 0503171707

kunstpuntgroningen.nl

69 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunstpunt Groningen