Peter Rommers Couture Art & Design

Expositie is afgelopen

Duo-expositie: Emma Prinsen + Maarten de Mink

Tentoonstelling 01-10-2022 t/m 29-10-2022 > Amsterdam
Peter Rommers Couture Art & Design Duo-expositie: Emma Prinsen + Maarten de Mink
Peter Rommers Couture Art & Design Duo-expositie: Emma Prinsen + Maarten de Mink (2)
Peter Rommers Couture Art & Design Duo-expositie: Emma Prinsen + Maarten de Mink (3)
Een verassende combinatie van traditionele schilder- en beeldhouwkunst en hedendaagse mixed media art in één expositie.

Emma Prinsen volgde de opleiding reclame- en modetekenen aan de Academie De Schans in Amsterdam. De beperktheid en strakheid van het reclametekenen deden haar werktuigelijk koers zetten naar een andere richting: de vrije schilderkunst.
Kleur, licht en ruimte zijn belangrijke componenten in haar muurschilderingen, pastelkrijttekeningen en olieverfdoeken. Als je vraagt waarom ze schildert antwoordt ze: "Om ruimte te scheppen. Vooral een andere dan de dagelijkse. De maatschappelijke dagelijksheid is doorgaans flauw, grauw en smakeloos."

In 2017 ging Emma Prinsen naar Marokko waar ze middenin het Atlasgebergte, tijdens een workshop van Herma Bovenkerk, haar eerste lessen in het werken met steen kreeg. Al snel maakte ze haar eerste kop en er volgden er meer. Emma zegt hierover: "Het is een leerproces, een uitdaging. Ik ben op zoek naar mijn mogelijkheden, naar wat ik kan met het materiaal, maar ook om te leren terughoudend te zijn en de steen de ruimte te geven, zodat die als het ware meebeslist over de vorm."

Maarten de Mink (Limerick, IRL, 1977) is een autodidact kunstenaar met academische achtegrond (Literaruurwetenschappen te Groningen) en een verleden als singer/songwriter. Ritme, lyriek en een gevoel voor timing kenmerken zijn zeer herkenbare en levendige werken die collage als basis hebben. Er gebeurt veel in zijn werken, toch valt er een vorm van verstilling in te ontdekken.

Om tot resultaat te komen plakt Maarten uitgeknipte afbeeldingen op een blad papier. Vervolgens wordt deze vaak kleurrijke samenstelling zwart/wit gemaakt met een kopieerapparaat. Dan maakt hij hier een zo organisch mogelijk ogende pentekening van door met een marker op deze kopie te tekenen. Collage wordt zo mixed media. Met deze mixed media werken probeert hij de toeschouwer op speelse wijze te laten laveren tussen ontregeling en geruststelling. De werken van Maarten de Mink kunnen beschouwd worden als niet lineaire beeldverhalen die de 'lezer' afwisselend doen fronzen, dan weer mild doen glimlachen. Om vervolgens zelden geheel vergeten te worden.

Contact

Peter Rommers Couture Art & Design
Korte Prinsengracht 12
1013 GS Amsterdam
Nederland
Tel: 06-53937009

www.peterrommers.nl

30 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Peter Rommers Couture Art & Design