1646

Expositie is afgelopen

Salon des Refusés door Rasmus Myrup

Tentoonstelling 26-01-2024 t/m 07-04-2024 > Den Haag
1646 Salon des Refusés door Rasmus Myrup
Foto door Hendrik Zeitler
Een groep folkloristische figuren, verstoten uit de moderne normativiteit, hangt rond in de tentoonstelling. Allen worden aangetrokken tot de ingang van een club, wachtend tot wij vertrekken zodat ze tot leven kunnen komen. Dit is hun veilige ruimte, een ruimte zonder ons.
Deze mythologische wezens, met lichamen die natuurlijke materialen tot leven brengen, dragen speciaal gemaakte kleding die hun persoonlijkheden uitdrukken, als hedendaagse belichamingen van hun oude, daadwerkelijke legendes.
Hoewel het culturele verleden vaak wordt gekaapt door rechtse conservatieven, herleest Rasmus de bronnen van het verleden en brengt hun sensuele, queer en progressieve personages naar voren.
Deze figuren zijn, net als wij, een verlengstuk van de geschiedenis, levend en vibrerend in het huidige sociale en culturele moment.

De nieuwe werken in de tentoonstelling Salon des Refusés van de Deense kunstenaar Rasmus Myrup zijn een co-productie tussen 1646 de Biënnale van Göteborg en de tentoonstelling is in samenwerking met Le Criée, in Rennes, Frankrijk.
1646 Den Haag
Foto door Maarten Nauw

Bezoek een ‘white cube’ of dompel je onder in een felroze, ronde ruimte; neem plaats in het filmhuis, ga op tour door de archeologische vindplaats, of bewonder een musical: bij kunstruimte 1646 heb je elke keer opnieuw een compleet andere ervaring.

1646 werkt met kunstenaars die complexe ideeën en levensvragen benaderen door middel van fictie, humor en veel kleur. In het hart van Den Haag tonen ze je een andere manier van kijken, zodat je je de wereld een stukje anders kan voorstellen. Tegelijkertijd omarmen en vieren deze kunstenaars de complexiteit van het leven met een open houding.

Veel van de kunstenaars waar 1646 mee werkt tonen hun werk voor het eerst in Den Haag of zelfs in Nederland. Kunstenaars krijgen bij 1646 het vertrouwen, de middelen en vrij spel om te experimenteren en nieuw werk te maken. Op die manier introduceert 1646 bijzondere kunst aan het Nederlandse publiek vóór de kunstwerken in grote musea over de hele wereld te zien zijn.

Openingstijden

Op donderdag van 13:00 tot 21:00
en van vrijdag tot en met zondag van 13:00 tot 18:00.

Contact

1646
Boekhorststraat 125
2512 CN Den Haag
Nederland
Tel: +31 685881236

1646.nl

5 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar 1646