STADSKANT

Expositie is afgelopen

Henk en maudy Brussel

Tentoonstelling 07-09-2023 t/m 30-09-2023 > Gouda
STADSKANT Henk en maudy Brussel
STADSKANT Henk en maudy Brussel (2)
STADSKANT Henk en maudy Brussel (3)
STADSKANT Henk en maudy Brussel (4)
STADSKANT Henk en maudy Brussel (5)
Henk Brussel legt zijn ervaringen en gedachten vast in 14 brieven, die hij schrijft aan zijn nicht Maudy Brussel. Zij beantwoordt hem met foto’s en schilderijen geïnspireerd door de zee. In haar 14 beelden speelt zij met het begrip tijd in een ruimer perspectief.
Maudy laat daar nog meer beelden zien van het project Vloedlijn. Op zoek naar het begrip tijd, speelt ze ook letterlijk met de tijd door verschillende technieken en perspectieven te combineren en te werken in lagen. Denk aan een snelle flits van de camera tegenover het langzame proces van laagjes wolken die geschilderd zijn. Ze experimenteert en geniet ervan. En zo stelt zij vragen over de echte weergave van de werkelijkheid en de werkelijke Jjd.
De inzet is dat woord en beeld met elkaar in gesprek zijn, als samen- of tegenspraak, als vraag of antwoord. Vloedlijn is een verhaal over oprapen en laten liggen. Misschien nog wel meer een boek over hervinden van tijd en ritme. En hopelijk is het een inspiratie om zelf te gaan jutten. Laat je verrassen door wat er op je pad komt.
In het boek Vloedlijn vertelt een man, die op zoek is naar een manier hoe om te gaan met ernstig hartfalen zijn persoonlijke verhaal. Hij doet dat in een periode waarin een pandemie losbarst, die het hele land platlegt. De man ontdekt dat zijn situatie niet uniek is. Zijn zoektocht naar een ritme en een manier van leven dat hem goed doet, is feitelijk ingebed in een veel bredere zoektocht. Dit alles in het decor van wind, strand en zee.
Boekpresentatie “Vloedlijn” 30 september 14.00 met Henk en Maudy Brussel. De schilderijen zijn de hele maand september te bekijken.
STADSKANT Gouda
STADSKANT Gouda (2)
STADSKANT Gouda (3)
STADSKANT Gouda (4)

STADSKANT is een plek waar we verbinding, kunst en design zoeken.
Elke maand is er een nieuwe expositie met een midissage.
Toegang tot de expositie en midisage is gratis en vrij toegankelijk.

Openingstijden

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00-17.00
Midisage: elke laatste zaterdag van de maand, 14.00-17.00

Contact

STADSKANT
Stationsplein 8
2801 AK Gouda
Nederland
Tel: 0643007857

www.stadskant.com

209 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar STADSKANT