STADSKANT

Expositie is afgelopen

Freedom Seekers

Tentoonstelling 05-10-2023 t/m 28-10-2023 > Gouda
STADSKANT Freedom Seekers
Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Jet haar reizen.

Freedom Seekers
In deze documentaire onderzoek ik het leven van vier asielzoekers die, blootgesteld aan vervolging, discriminatie en geweld vanwege hun seksuele oriëntatie hun land zijn ontvlucht om in veiligheid te leven en zich vrij te uiten. Ik ga op onderzoek uit: wat gebeurt er als je eindelijk in een nieuw land aankomt? Voel je, je dan vrijer? Wat zijn je worstelingen? Hoe ga je hier mee om? Wat is er nodig om een nieuw leven op te bouwen?
Met Aslam (Bangladesh), Oscar (Indiër), Vlad (Rus) en Courage (Nigeriaan), die ik ontmoette in het LGBTQIA+ centrum in Parijs (3e arrondissement), ervaar ik isolatie, veerkracht en de zoektocht naar een nieuw leven.

Homoseksualiteit is een strafbaar feit in bijna 70 landen, en in 11 landen wordt de doodstraf toegepast. Op 23 mei 2022 kondigde de UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) aan dat het aantal mensen dat slachtoffer is van mensenrechtenschendingen voor het eerst in de geschiedenis de 100 miljoen had overschreden. 1 op de 78 mensen op aarde is gedwongen om hun land te ontvluchten.

Voel de veerkracht en vastberadenheid van deze asielzoekers die tegenslagen overwinnen en strijden voor hun toekomst. Deze documentaire werpt een licht op de complexiteit van het zoeken naar asiel en het streven naar een vrij leven. Het nodigt kijkers uit om een beter begrip te krijgen van de voortdurende uitdagingen waarmee asielzoekers worden geconfronteerd. Het doel van deze expositie is om in gesprek te gaan over vrijheid en migratie.

Vernissage 7 oktober 17.00-19.00
STADSKANT Gouda
STADSKANT Gouda (2)
STADSKANT Gouda (3)
STADSKANT Gouda (4)

STADSKANT is een plek waar we verbinding, kunst en design zoeken.
Elke maand is er een nieuwe expositie met een midissage.
Toegang tot de expositie en midisage is gratis en vrij toegankelijk.

Openingstijden

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00-17.00
Midisage: elke laatste zaterdag van de maand, 14.00-17.00

Contact

STADSKANT
Stationsplein 8
2801 AK Gouda
Nederland
Tel: 0643007857

www.stadskant.com

208 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar STADSKANT