Galerie Wilms

Expositie is afgelopen

'Hij, Zij, Het'

Tentoonstelling 06-09-2020 t/m 10-10-2020 > Venlo
Galerie Wilms 'Hij, Zij, Het'
Sander van Deurzen, Untitled
Galerie Wilms 'Hij, Zij, Het' (2)
Gies Backes, Untitled
Galerie Wilms 'Hij, Zij, Het' (3)
André Wiehager
Galerie Wilms 'Hij, Zij, Het' (4)
Peter Hoijmakers
Gies Backes | Sander van Deurzen | Peter Hoijmakers | André Wiehager
In hoeverre echoot de plaats waar je bent geboren en of opgegroeid door in het werk van een kunstenaar? In de tentoonstelling ‘Hij, Zij, Het’ wordt werk getoond van vier Venlose schilders. De kunstenaars Gies Backes, Sander van Deurzen, Peter Hoijmakers en André Wiehager groeiden allen op in Venlo maar bewandelden hun eigen weg. Nieuwe steden lonkten en werden gekozen om te wonen en te werken, al dan niet tijdelijk.
De tentoonstelling laat zien welke verschillende standpunten deze vier schilders innemen en hoe ze middels schilderkunst reageren op de actualiteit en het leven van alledag. Ze tonen verschillende invalshoeken en strategieën die samen een veelzijdig beeld geven van hoe de actuele schilderkunst onze tijd probeert te duiden door middel van verf. Tegelijkertijd zien we een immense, overeenkomstige kwaliteit in het colorale aspect van deze boeiende schilders.
Middels tentoonstellingen in binnen- en buitenland is hun werk bekend bij liefhebbers, verzamelaars, bedrijfscollecties en musea. Een andere ‘gemene deler’ is Museum van Bommel van Dam, die het werk van alle 4 de kunstenaars in de collectie heeft opgenomen.
Galerie Wilms Venlo
Galerie Wilms Venlo (2)
Galerie Wilms Venlo (3)
Galerie Wilms Venlo (4)

Hedendaagse kunst

Openingstijden

Do. - vr. 13.00 - 17.00
Za. 12.00 - 17.00
Eerste zondag van de maand
Tevens op afspraak

Stuur een bericht naar Galerie Wilms