Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie

Expositie is afgelopen

Beeldenexpositie in sterren restaurant De Gieser Wildeman, Noordeloos

Tentoonstelling 03-03-2022 t/m 21-04-2022 > Noordeloos
Vanaf donderdag 3 maart t/m 21 april a.s. exposeert de Apeldoornse beeldhouwster Barbara Pijnappel met bronzen en stenen beelden bij gastronomisch sterrenrestaurant De Gieser Wildeman van meesterchef Rene Tichelaar en wijnmeester Danny Dwarswaard aan de Botersloot 1 in Noordeloos.

Barbara Pijnappel woont en werkt bij Barb’s Beeldentuin-Atelier aan de noordkant van Apeldoorn, waar ze een kleine biologische beeldentuin heeft gecreëerd.
Ze maakt 35 jaar beelden in brons, steen en keramiek e& tekeningen en schilderijen in verschillende technieken.
Haar figuratieve en organische werk is divers en tijdloos, ze maakt vrij werk en werkt in opdracht.
Inspiratiebron is vaak de natuur en eigen tuin. In het restaurant zijn beelden te zien van brons, albast, marmer & Springstone.

Ze heeft in het verleden bij diverse beeldhouwers lessen gevolgd, eerst met het naar model boetseren, later het beeldhouwen in steen. In 1992 had de kunstenares haar eerste opdracht voor een beeld, in een Zutphens verzorgingstehuis. Sindsdien waren er exposities bij de gastronomische top, sterren en Alliance restaurants, bedrijven, musea en galeries, in zowel Nederland, Duitsland als België. Ook werkt ze in opdracht. Op uitnodiging van de Spaanse stichting Fundacion Valparaiso in Mojacar, Andalusië, heeft ze in december 2001 samen gewerkt met andere kunstenaars in de ateliers van deze kunstenaarsresidentie.
Bij Barb’s Beeldentuin-Atelier geeft ze workshops speksteen & boetseren en in cursuscentrum Gigant in Apeldoorn een cursus boetseren.

Voor Barbara heeft het werken met de hand de voorkeur, hierdoor houd ze voeling met het materiaal en wordt de vormgeving beter en direct gerelateerd aan het materiaal. In was of klei is het vormgeven heel makkelijk en kan ze gedetailleerder werken, naarmate materialen harder zijn, wordt de detaillering beperkter en blijven de grote vormen over.
Het liefst wil ze tijdloze, sprekende en poëtische beelden maken die schoonheid aan de wereld toevoegen. Ze maakt autonoom werk, waarbij harmonie en balans voor haar van belang zijn.
Leidend is aandacht voor verdieping: door contrasten die ontstaan door hol en bol, lijnen, structuren, licht en schaduw, beweging en stilstand, kijken naar ruimte en niet-ruimte.

De expositie bij De Gieser Wildeman kunt u zien tijdens openingsuren van het restaurant, zie www.degieserwildeman.nl

Bij aankoop van een beeld is het mogelijk een Certificaat van Echtheid aan te vragen bij de kunstenares. Op haar site www.barbsgallery.com is info te zien over haar beelden en kleine beeldentuin, workshops speksteen + boetseren en cursus boetseren, opdrachten, exposities, etc.
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Apeldoorn
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Apeldoorn (2)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Apeldoorn (3)
Bloemblaadje in Italiaanse statuario marmer, info op aanvraag.

Beeldhouwster Barbara Pijnappel maakt beelden in brons en steen en heeft meer als 35 jaar ervaring met het werken met klei, was, gips, brons en steen + daarnaast 15 jaar ervaring met tekenen en schilderen in diverse technieken.
Ze heeft een kleine beeldentuin aan de rand van Apeldoorn Noord, Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie en geeft creatieve speksteen en boetseerworkshops, info hierover zie www.barbsgallery.com

Openingstijden

Op afspraak en op open middagen, zie de website voor de data.

Stuur een bericht naar Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie