Arti-Shock

Expositie is afgelopen

Collage expositie

Tentoonstelling 20-08-2023 t/m 07-09-2023 > Rijswijk
Arti-Shock Collage expositie
Collag(z)e(s)

6 beeldend kunstenaars hebben hun passie voor het maken van collages gebundeld. Zij stellen vanaf 18 augustus in Arti-Shock een expositie samen met hun eigen werk.
Collage is een techniek waarbij bestaand beeldmateriaal in de vorm van foto’s, afbeeldingen en teksten uit tijdschriften, kranten of op verpakking hergebruikt wordt om nieuwe afbeeldingen of objecten mee te maken. Scheuren, knippen, plakken, flarden en snippers, puzzelen en herschikken, speels en fantasierijk. 6 kunstenaars met ieder een geheel eigen kijk op de collage, met een eigen werkwijze en benadering.
Het recept voor een avontuurlijke tentoonstelling.

De deelnemende kunstenaars:

- Frits Droog
Naast schilderijen en grafiek, zeefdrukken, maakt Frits speelse collages waarin een balans wordt gezocht tussen vorm en kleur, gebruikmakend van papier uit de jaren ‘50 en ‘60.
fritsdroog.com

-Clair Delperdange
Een collage begint voor mij met een vorm, een kleur, een structuur of een beeld dat mijn aandacht trekt. Daarna groeit hij langzaam, door toevallige ontmoetingen. Uiteindelijk komt er inkt en verf aan te pas. De inhoud draait meestal om de mens van nu, de titel komt en gaat tijdens het werken. En opeens (bij sommige nooit) is dan de collage af !
www.clairedelperdange.nl

- Petra Knötschke
Zwoegen, schuren, schurken en schaven. Petra Knötschke brengt haar installaties tot stand door fragmenten uit eerder werk te rouleren en nieuwe delen te creëren: ‘odds and ends’, stukken en brokken, getuigen van de geschiedenis.
Door het proces van het bouwen en weer afbreken construeert en verbindt ze in haar werk, op zoek naar nieuwe betekenissen. Ze verzamelt en rangschikt steeds opnieuw door te luisteren naar mededelingen van de materialen. De ruimte, de installatie, de schroeven, de touwen, alles doet mee.
www.petrak.nl

- Will Leonard
Will heeft beeldhouwkunst gestudeerd aan de kunstacademie in New York. Na de kunstacademie heeft hij met zijn gezin 30 jaar in Calcutta, India gewoond om non profit werk te doen. Na terugkomst in het westen in 2017 pakte hij de kunst weer op. De felle kleuren, rijke texturen en patronen in textiel, kunst en architectuur van India zijn een grote invloed geweest in zijn werk. Zijn collages weerspiegelen nog steeds die patronen en texturen, maar meer en meer in het gematigde palet van Noord-Europa.
www.wsleonard.com

-Els van Lieshout
Els van Lieshout is collagist en maakt collages van papierfragmenten gecombineerd met schilder- en tekenwerk. Els is eindeloos aan het experimenteren en schuiven met beeld. Het thema van haar werk heeft vaak te maken met de stad. “De stad zelf is een collage van lijnen, stukken lucht, spiegelende gebouwen, strepen, verkeersborden, tegelpatronen en schitterend afgebladderde reclameposters.”
De reclameposters verwerkt ze in haar collages zoals in deze expositie in het werk Zomerfestival. Ze heeft een atelier in Ateliers BaZtille in Zoetermeer en woont al jaren in Rijswijk.
https://www.elsvanlieshout.nl/

- Ben Stolk
Afbeeldingen uit kranten en glossy’s, comics en cartoons. Structuur en patronen. Kleur.
Verzamelen, vinden, krijgen. Scheuren, snijden, knippen, destructie. Snippers, stukken, repen, chaos.
Combineren, herschikken, reorganiseren. Hervertellen.
Poëzie of propaganda, hilarisch, ridicuul, betekenis?
Zien met andere ogen.
https://www.benstolk.nl/

Opening op zondag 20 augustus om 15.00 uur.
Arti-Shock Rijswijk
Arti-Shock Rijswijk (2)

Stichting Arti-Shock telt meer dan 100 aangesloten kunstenaars. De stichting beheert een galerie en drie ateliers in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. In de galerie is iedere drie weken een nieuwe (verkoop)expositie met hedendaagse kunst van leden te zien. Daarnaast is er een ruime keuze uit de stock. Het werk van leden omvat schilderijen en tekeningen, beelden en ander ruimtelijk werk, keramiek, textiel, glas, sieraden, fotografie en digitale kunst.

Openingstijden

woe-vrij 13-17u; za 11-16u; zo 14-17u (ma-di gesloten)

Contact

Arti-Shock
Schoolstraat 26
2282RD Rijswijk
Nederland
Tel: 06 11416033

arti-shock-rijswijk.nl

13 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Arti-Shock




Time: 0.022