Kunstweekend Charlois:'This could be Rotterdam or anywhere….'

22-06-2012 t/m 24-06-2012

Multidisciplinair kunstprogramma
Er is geen ‘atelierroute’ meer, maar wel een gezamenlijk uniek, multidisciplinair kunstprogramma met tentoonstellingen, presentaties en optredens. Daarbij wordt – zoals als altijd – samengewerkt met vele kunstenaarsinitiatieven in Charlois. De rode draad bestaat uit een serie van tentoonstellingen op vijf verschillende locaties die zijn samengesteld door veelbelovende curatoren.
Jitka Andréa Kunstweekend Charlois:'This could be Rotterdam or anywhere….'
paneel constructie metaal

De KinderKunstRoute

22-04-2012 t/m 22-04-2012

De KinderKunstRoute opent de deuren in Charlois op zondag 22 april.
Charlois bestaat 550 jaar en we vieren het dit jaar extra groots!
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen gratis workshops krijgen van echte kunstenaars. De workshops zijn een verlengstuk uit de beroepspraktijk van de kunstenaar en in alle workshops staat het thema Mechaniek Fantastique! centraal.
We willen veel kinderen want er zijn veel workshops! Zoals zelf spaghetti maken, papieren beelden maken, de schildermachine en nog meer; te veel om op te noemen. Dit jaar is er een speciaal feestje; Charlois bestaat 550 jaar en dat gaan we vieren! Er zal een speciale tour d’eglise zijn in de Oude Kerk van Charlois met niemand minder dan Karel de Stoute, de oprichter van Charlois!
Japans Cultureel Centrum Shofukan, galerie Hommes, stichting historisch Charlois, de Oude Kerk, de bibliotheek en ook het wijkgebouw zijn die dag allemaal open met een speciaal programma.
Dus voor ouders, opa’s en oma’s en andere familie en passanten zijn er verschillende activiteiten.
Op het plein achter het wijkgebouw kun je lekkere pannenkoeken eten voor maar €2.
Daar kun je ook timmeren aan een grote havenkraan die echt kan bewegen.
Je kunt je aanmelden via de website, kijk op www.kinderkunstroute.nl voor alle informatie die je wilt weten.
Kom zondag 22 april vanaf 11.00 uur, naar de KinderKunstRoute en ga naar het wijkgebouw in de Clemensstraat want daar wachten we je op bij de aanmeldbalie.
Jitka Andréa De KinderKunstRoute
Jitka Andréa De KinderKunstRoute