Een Bunder Kunst, Follies

24-08-2019 t/m 15-09-2019

Een Bunder Kunst organiseert in 2019 een bijzondere TENT-(t)oonstelling© ‘Kijkdozen’, dit als onderdeel van de najaarsexpositie 'een Bunder Follies' van 24 augustus tot en met 15 september 2019.
Wat is een Follie?
Een Follie is een schijnbaar nutteloos en bizar bouwwerk, onconventioneel of ongeschikt voor huisvesting met nauwelijks een ander doel als dienen ter decoratie. Een bizar bouwwerk, een onderkomen, een plek die mogelijk beschutting biedt maar tegelijkertijd nieuwsgierigheid oproept. Een plek ook waar dromen de kans krijgen om te groeien.
Het Zeeuws Textiel Collectief neemt deel aan deze kijkdozen tentoonstelling in de grote tent op het terrein van een Bunder Kunst.

Panhoeveweg, 's Heer-Arendskerke

"Gedachten"

01-02-2019 t/m 09-03-2019

“Gedachten” van het Zeeuws Textiel Collectief.

Het Zeeuws Textiel Collectief exposeert een serie unieke doosjes en kastjes met het thema “gedachten” in GalerieGerritse in Middelburg.
Expert in de kartonnagetechniek Nelie Zoetemeijer – van der Nol (Goes), heeft een kastje ontworpen dat meervoudig is uitgewerkt waarin de fijne textielobjectjes van het collectief getoond worden. Nieuwe en beproefde technieken komen in deze expositie aan bod.

De serie doosjes vormt de kern van de expositie maar er zijn ook grotere werken te zien zoals een abstract uitgebeelde vorm van het Zeeuws Volkslied in weeftechniek van Corry Loogman.
De expositie loopt van vrijdag 1 februari t/m zaterdag 9 maart 2019. Tijdens de opening op zondagmiddag 3 februari zal Etuschka Benschop een performance geven.