Over het werk

Ik ben een kunstenaar/ontwerper die op meerdere gebieden werkzaam is: beeldende kunst, grafische vormgeving, webdesign, fotografie.

Mijn laatste beeldende werk, de Block serie, grenst aan interieurdesign. Deze lamellen van transparante stof zien er steeds anders uit na gelang je positie ten opzichte van het werk, het licht en de stand van de lamellen.

Het werk heeft dus vele gezichten, steeds een totaalbeeld met vele momenten daarbinnen. Je kunt nooit alle gezichten en momenten tergelijkertijd zien, het beeld krijgt gestalte in je geheugen. Dus het komt tot stand door eigen participatie en is jouw versie.

Van origine ben ik schilder en ofschoon ik ruimtelijk werk, is dit nog steeds wat ik doe. De Samples van Block zijn ruimtelijke schilderijen waarbij de lagen uit elkaar getrokken zijn waardoor het licht ertussen kan. Het licht wordt een materiaalsoort en het materiaal wordt gekleurd licht. Het materiaal wordt steeds minder materiaal en het geestelijke wordt 'dikker', tastbaarder.

Als ik mijn werk opsla houd ik een rolletje over van opgerolde laagjes textiel, uitgerold neemt het de ruimte in bezit. Als muziek: het creërt een sfeer en daarmee een omgeving voor de persoon die in die omgeving woont of werkt.

Het kunnen kantelen van de lamellen maakt het interactief. Schilderen is kijken, kijken is schilderen.