Galerie Beeldbrengers

Expositie is afgelopen

Expositie 'Maak een Van Gogh in 3D'

Tentoonstelling 29-07-2023 t/m 17-09-2023 > Emmer-Compascuum
Galerie Beeldbrengers Expositie 'Maak een Van Gogh in 3D'
Herma Lambers, viltwerk
140 jaar geleden was Vincent van Gogh in Zuidoost-Drenthe. Voor Galerie Beeldbrengers vormde dit een aanleiding voor een speciale activiteit. We nodigden alle kunstenaars uit om een ruimtelijk object te maken naar aanleiding van een of meerdere schilderijen van Van Gogh. Daar zijn veel reacties op gekomen uit de regio, met heel verrassende resultaten.

Elf kunstenaars zijn aan de slag gegaan met de techniek waar zij goed in thuis zijn. Nu is er een heel afwisselende expositie te bewonderen, met keramiek, werkstukken van gips, papier maché, breiwerk, viltwerk, 3D-schilderwerk, sieraden van verschillende materialen en nog meer. De kunstenaars hebben daarnaast op papier uitgelegd wat de relatie van hun werkstuk is met het werk van Vincent.

De deelnemende kunstenaars zijn: Annelies Eikelenboom, Ans Berendsen, Carolien Schaafsma, Fenny Eelsing, Herma Lambers, Ina Davids, Ineke de Jong, Jannie Boezeman, Jantje Hartman, Ria Neleman en Sandrina Schaafsma.

De bezoekers kunnen aangeven welk werkstuk zij het mooist vinden. Aan het eind van de expositie worden de stemmen geteld en wordt de winnaar bekendgemaakt.

De opening van de expositie is op zaterdag 29 juli om 14.00 uur. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en kunnen iets over hun werk vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom.

Onder regie van o.a. het Erfgoednetwerk Emmen zijn er dit jaar diverse activiteiten met het thema ‘Van Gogh Drenthe’. Het project van Beeldbrengers is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe.

Meer informatie:
https://beeldbrengers.nl/maak-een-van-gogh-in-3d/

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers in Emmer-Compascuum een nieuwe expositie ingericht en er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops en lezingen. Daarnaast wordt er informatie en materiaal aangeboden die jong en oud inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan.

Beeldbrengers organiseert ook vervolgexposities bij keukenbedrijf Inter Art in Emmen.

Openingstijden

Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Beeldbrengers