Galerie Beeldbrengers

Expositie is afgelopen

Expositie Nasima Bosma en Ria Neleman

Tentoonstelling 18-11-2023 t/m 07-01-2024 > Emmer-Compascuum
Galerie Beeldbrengers Expositie Nasima Bosma en Ria Neleman
Nasima Bosma, 'Vietnam'
Galerie Beeldbrengers Expositie Nasima Bosma en Ria Neleman (2)
Ria Neleman, 'Ontheemding'
In deze tentoonstelling in Galerie Beeldbrengers zijn er schilderijen van Nasima Bosma en Ria Neleman te zien. Ook kun je ander werk van Ria Neleman bekijken, namelijk textielkunst, fotografie, grafiek en tekeningen.

Nasima Bosma schildert intuïtief en veelal symbolistisch. Vaak vormen indrukken die ze heeft opgedaan tijdens een reis de inspiratiebron. Al schilderend zoekt ze naar de essentie van wat ze wil verbeelden en bepaalt ze de kleuren en vormen. Nasima werkt als beeldend kunstenaar in haar atelier De Esculaap in Veenoord, gemeente Emmen.

Ria Neleman was in haar academietijd vooral bezig met grafiek, schilderen, tekenen en fotograferen. De kunstopleiding bracht haar daarna op een bijzonder pad: zij ging breisels maken. Zachte soepele wol, stof of andere materialen inspireren haar. Ze geven een beleving en herinnering terug naar vroeger. Ze breit de objecten intuïtief. Het beeld ontwikkelt zich geleidelijk tot een definitieve vorm. Daarbij experimenteert ze graag met materialen die niet erg voor de hand liggen om mee te breien, bijvoorbeeld restanten van siliconenkit of landbouwplastic. Ria woont in Tweede Valthermond.

De expositie wordt op zaterdag 18 november om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en kunnen iets over hun werk vertellen. Bezoekers zijn ook dan van harte welkom.

Meer informatie:
http://atelier-esculaap.nl
https://beeldbrengers.nl/nasima-bosma-en-ria-neleman/

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers in Emmer-Compascuum een nieuwe expositie ingericht en er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops en lezingen. Daarnaast wordt er informatie en materiaal aangeboden die jong en oud inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan.

Beeldbrengers organiseert ook vervolgexposities bij keukenbedrijf Inter Art in Emmen.

Openingstijden

Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Beeldbrengers