Portfolio rubrieken
Kribbellekratsj by FamkeI never saw you, I only heard of you; Amy WinehouseMestreechAls muren konden sprekenEeny meeny miny mo...A wall of friends"If I can dream" Elvis Presley The runaway move; met Gina LollobrigidaPainting blue"Map of disillusion" The condition of being disenchanted Brussel, Cuba"Catwoman"BatmanNaakt portrettenSemi digital portraitSemi digital paintingXXL tekeningen (originals)BillboardsStieren Portret in opdrachtSportJazz oxidatie op zinkIkonen
1
Famke Rousseau

“A wall of friends”
Wat is het beeld van de huidige tijdsgeest? Sociaal is er in deze tijd veel veranderd ten opzichte van de jaren 90. Toen waren er nog geen smart phones laat staan mobile telefoons. Internet stond nog in de kinderschoenen en vrienden maken deed je op school of op straat.
Tegenwoordig ontmoet je vrienden ook op internet via sociale media. Zo kun je op een dag kennis maken met iemand die in een andere stad, ander land of zelfs aan de andere kant van de wereld woont. En dat allemaal met een simpele knop: “vriend toevoegen”. Hoe meer vrienden je hebt hoe meer je ziet van de levens van anderen.
Zij zien anderzijds ook jou leven. Je kunt heel snel ideeën, gedachten, gevoelens en belevenissen delen. De reacties van je vrienden hierop geven je erkenning. Het gevoel dat je gezien wordt. En niet onbelangrijk jij creëert jouw eigen plaatje.
Een plaatje, een raam waardoor men mag kijken naar jou ‘leven’.
Het hebben van veel vrienden is in het ‘gewone’ leven niet altijd makkelijk te combineren met je drukke leven en je sociale vaardigheden. Op sociale media kun je echter met ontzettend veel vrienden tegelijk communiceren en het contact onderhouden. Het hebben van meer dan 1000 vrienden is dan ook best te doen.
Al deze vrienden hebben hun eigen gecreëerde “plaatje”. In mijn werk “A wall of friends” heb ik deze “plaatjes” letterlijk als platen afgedrukt en als een muur opgebouwd. Hoe meer vrienden je hebt hoe groter de muur om je heen. Je kunt dat enerzijds prettig ervaren, en anderzijds als een negatieve ontwikkeling zien. Het is niet mijn bedoeling een oordeel te vellen. De kijker weet zelf hoe groot zijn/haar eigen muur is, en welke kleur die muur voor hem/haar heeft.