Rubrieken
1
Sabina Kiss
CURSUS-INFORMATIE
!!! Iedereen kan tekenen !!!
De volgende afbeeldingen zijn zelf-portrets van cursisten (klik op het grijze pijltje boven rechts). Ik geef tekencursussen volgens de methode van Betty Edwards. Hierbij gaat het er om iets af te beelden wat je voor ogen hebt. Ik houd van de methode van Betty Edwards, omdat ze er van uitgaat dat iedereen tekenen kan – en keer op keer zie ik iedere deelnemer daarin slagen!
Want iedereen heeft de potentie om te kunnen tekenen. We ervaren helaas vaak barrières voor dit potentieel. Deze barrières zijn krachtige en onbewuste bewegingen van onze mind. Veel mensen tekenen met hun linker hersenhelft. In dat geval teken je niet zo zeer wat je ziet, maar wat je denkt dat je ziet. Zo weten we bij voorbeeld dat de iris van een oog rond is, maar als je goed kijkt is alleen een deel van dit rondje echt zichtbaar.
Het waarnemen met de linker hersenhelft is vervormd door filters die bij de functie van deze deel van ons hersenen horen. Daardoor kunnen we niet op een manier waarnemen die een goede tekening mogelijk maakt.
Betty Edwards heeft oefeningen ontwikkelt waarmee wij de weg vrij kunnen maken voor de waarneming met onze rechter hersenhelft. De rechter hersenhelft is uitstekend geschikt voor het ongefilterde waarnemen en dus de nauwkeurige weergave in een tekening.

Met de zeer gestructureerde opbouw van het training leer je stap voor stap
een nieuwe manier van kijken.
Jouw tekenvaardigheid neemt in gelijke mate stap voor stap toe.
Jouw tekeningen winnen aan correctheid en ook aan levendigheid en sensitiviteit.
Letterlijk en misschien ook op vlak van spirituele bewustzijn ontwikkel je
een nieuwe perspectieve op de realiteit.

Ik geef deze cursus van 33 uren in 11 dagdelen.
ook als 6 daagse workshop mogelijk (b.v. in vakantietijd)
cursuskosten zijn afhankelijk van setting.
Er vormt zich net een nieuwe groep, will je mee doen?
voor meer informatie en aanmelding neem contact op via mail of telefoon.