De Vensterbank

Expositie is afgelopen

Lente in De Vensterbank

Tentoonstelling 21-02-2021 t/m 05-04-2021 > Amersfoort
De Vensterbank Lente in De Vensterbank
Emmer #4 uit De Emmerserie van Erik Mattijssen
gouache op karton
80 x 70 cm
De Vensterbank Lente in De Vensterbank (2)
Emmer #5 uit De Emmerserie van Erik Mattijssen
2020
gouache op karton
80 x 70 cm
De Vensterbank Lente in De Vensterbank (3)
De Vensterbank van Erik Mattijssen in de avondschemering | 2021
Deze tentoonstelling is een vervolg op ULTRA POWER.
De sneeuw is verdwenen, de lente in aantocht. Tijd voor De Emmerserie van Erik Mattijssen.

Lente in De Vensterbank

Sneeuw en ULTRA POWER hebben plaatsgemaakt voor een vleug lente in De Vensterbank. Erik Mattijssen heeft zijn lievelingsobjecten geportretteerd in De Emmerserie. Twee werken hangen nu in De Vensterbank.

Kunstenaar Erik Mattijssen (1957), tekenaar en schilder van stillevens en interieurs op papier, heeft een voorliefde voor emmers en jerrycans, en zeker voor bloemen en planten. In ULTRA POWER figureerde de emmer al prominent op de voorgrond. Afgelopen jaar maakte Mattijssen een hele serie gouaches met bloemen, planeten en emmers in verschillende kleuren. Twee tekeningen uit deze serie sieren De Vensterbank. De lente heeft zijn intrede gedaan.
De Vensterbank Amersfoort
ULTRA POWER | De Vensterbank van Erik Mattijssen 2020
De Vensterbank Amersfoort (2)
De Vensterbank van Frank Halmans | 2015
De Vensterbank Amersfoort (3)
De Vensterbank van Couzijn van Leeuwen | 2013
De Vensterbank Amersfoort (4)
De Vensterbank van Olphaert den Otter | 2018-2019

De Vensterbank is gevestigd in Bergstraat 32 te Amersfoort. Pal aan de stoep twee ramen, twee vensterbanken. Op en boven deze vensterbanken zweven beelden van allerlei pluimage van kunstenaars van allerlei pluimage. ‘Slow Art’ op de stoep in het voorbijgaan; kijken, ontdekken en ongeremd gluren.
Op uitnodiging neemt een kunstenaar elke vier maanden bezit van De Vensterbank en toont zijn/haar werk in deze twee ruimtes van 155 x 100 x 20 cm. Geen bordjes of namen op de ramen, wel de sitevermelding en een QR-code. Middels deze QR-code kan ter plekke informatie opgehaald worden over het getoonde werk/installatie en de kunstenaar. Het werk is rechtstreeks te koop bij de kunstenaar.
Daarnaast is op de website te lezen over het bezoek van De Vensterbank aan de kunstenaar in zijn/haar atelier. Kunsthistorica Jantine Kremer schrijft erover, Jolanda Meulendijks maakt de foto's. En zo biedt de website een kijkje in het atelier van de kunstenaar, en verhaalt over drijfveren en motivatie; een achteromdeurtje van De Vensterbank.

Openingstijden

De Vensterbank is zeven dagen per week te bezichtigen op de stoep van Bergstraat 32, en verlicht van 8.00 tot 23.00 uur.
Tevens is op de website een uitgebreid interview te lezen wat kunsthistoricus Jantine Kremer heeft gehad met de kunstenaar in het atelier van de kunstenaar.

Stuur een bericht naar De Vensterbank