Karin Kuik

Expositie is afgelopen

In the picture

Tentoonstelling 06-04-2024 t/m 18-05-2024 > Purmerend
Karin Kuik In the picture
Karin Kuik In the picture (2)
Vier fotografen die zijn aangesloten bij Kunstcollectief Purmerend tonen onder de titel In the picture van 6 april tot en met 18 mei hun fotokunst in het Kunsthuis Waterland aan de Peperstraat 36. Albert van den Berg, Ronald Boekel, Rob de Heer en Karin Kuik laten diverse vormen van fotografische expressie zien. De vier deelnemers beoefenen verschillende genres en hebben ieder hun eigen stijl. Er is daarom van alles te zien: van natuur- en portretfotografie tot collages van fotografische beelden met digitale effecten die de fantasie prikkelen.

Op zaterdag 6 april wordt om 15.30 uur de fototentoonstelling feestelijk geopend door Joyce Gabeler, voorzitter van de tentoonstellingscommissie KHW. Conny Dijkstra (redactie Weidevenner) introduceert de kunstenaars. Erwin Rengkung en dr. Klankenstein zorgen voor leuke muziek. Je bent vanaf 15.00 uur van harte welkom!
Karin Kuik Purmerend
Brancusischelp - caramelalbast
Karin Kuik Purmerend (2)
Ballerina, ruimtelijk glasobject gefused met Bullseye glas
Karin Kuik Purmerend (3)
Driehoekspalm (detail), foto van endemische palmsoort op Madagaskar
Karin Kuik Purmerend (4)
Salto achterwaarts, serpentijn op Iers hardsteen

Karin Kuik maakt figuratieve en abstracte beelden in speksteen, serpentijn, albast, kalksteen en hardsteen. Haar figuratieve beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. De abstracte beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur en zijn organisch van vorm.
Vanaf 2019 maakt zij ook figuratieve objecten van gefused glas. Onderwerpen zijn onder andere vogels en ballet.

Daarnaast is Karin actief als fotograaf. Het abstraheren van beeldende aspecten zoals vorm, kleur, ruimte en licht heeft daarbij haar bijzondere aandacht. In de natuur is zij vaak op zoek naar de structuur. Thema's zijn aarde, water, planten en dieren. Bij gebouwen en stillevens staan lijnen, maar ook verval en kleuren centraal.

Contact

Karin Kuik
Purmerend
Nederland
Tel: 0643796304

karinkuik.exto.nl

61 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Karin Kuik