SpringinTheater

Expositie is afgelopen

Verdiepend improviseren

Tentoonstelling 24-10-2023 t/m 19-12-2023 > Utrecht
SpringinTheater Verdiepend improviseren
Verdiepend Improviseren
Mensen kunnen soms dezelfde dingen doen of woorden zeggen, waarbij de een geloofwaardig is en de ander niet. Wat maakt iemand geloofwaardig? Vooral context en drijfveren zijn belangrijk om de woorden en daden van iemand op waarde te schatten. Ook bij een gespeelde rol op het podium.
In deze cursus leer je improviseren met situaties die in het echte leven zouden kunnen gebeuren. De focus ligt op klein en authentiek spel, uitdieping van personages (inclusief drijfveren en valkuilen), samenspel en groepsdynamiek. Daarnaast komen ook theatrale middelen zoals mise-en-scène, fysiek en verbaal spel en ‘kunstgrepen’ om dit aan een publiek te etaleren aan de orde.

Er wordt zowel geoefend met ‘scène starters’ zoals je die kent uit ‘De vloer op’ als met vrije scènes op basis van uiteenlopende spelinput. Voor deze cursus in enige spelervaring vereist (bijvoorbeeld een Introductiecursus Improviseren, Basiscursus Theatersport of andere toneelervaring. In overleg met de groep wordt halverwege de cursus bepaald of er een presentatie of voorstelling gespeeld wordt (niet inbegrepen).

Informatie en inschrijven: https://springintheater.nl/verdiepend-improviseren
SpringinTheater Utrecht
SpringinginTheater.nl verzorgt cursussen en workshops voor particulieren (open inschrijving) en organisaties/bedrijven (in company) op gebied van improvisatie.
SpringinTheater Utrecht (2)
Ruimschoots parkeerplaats voor de deur
SpringinTheater Utrecht (3)
Studio (binnen)

Springintheater streeft ernaar improvisatietheater en beoefenaars hiervan op een hoger plan te brengen.

Om dit dit te bereiken worden thematische workshops op gebied van (en aanpalend aan) improvisatietheater georganiseerd. Hierbij wordt met name ook kruisbestuiving met andere disciplines nagestreefd.
Naast deze workshops worden regelmatig open podia verzorgd waar alle uitingsvormen van improvisatie welkom zijn.

Meer informatie is te vinden op onze website www.springinintheater.nl en onze facebookpagina https://www.facebook.com/Springintheater

Openingstijden

SpringinTheater verzorgt cursussen (open inschrijving) op maandagavond, dinsdagavond, woensdagavond en donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.
Incompanytrainingen worden door de week en overdag gegeven.

Stuur een bericht naar SpringinTheater