SEA Foundation

Expositie is afgelopen

Joran van Soest | WARP 12

Tentoonstelling 23-09-2023 t/m 15-10-2023 > Tilburg
SEA Foundation Joran van Soest | WARP 12
Room, Joran van Soest 2023
Van 23 september tot 15 oktober 2023 opent SEA Foundation haar deuren voor de solotentoonstelling van de veelzijdige Eindhovense beeldend kunstenaar Joran van Soest. Van Soest werkt in diverse media zoals schilderkunst, keramiek, installatie en video. De expositie nodigt het publiek uit om herinneringen op te halen, en daarmee contact te maken om zo de eigen ervaringen te ontdekken, te bespreken en beter te begrijpen.

De expositieruimte van de SEA Foundation komt tot leven met een dynamische interactie tussen bewegende beelden, objecten en installaties. Hier gaat kunstenaar Joran van Soest aan de slag met zijn buitengewone visuele vaardigheden om menselijke interacties te vatten in persoonlijke verhalen. In deze artistieke omgeving onderzoekt hij de belevingswereld om hem heen en stelt hij vragen bij de rol van herinneringen. De tentoonstelling ontsluit voor het eerst een zorgvuldig geselecteerd deel van het archief van de kunstenaar, met onder andere keramische creaties, video's en schilderijen. Van Soest beoogt hiermee een eigen universum te scheppen binnen de kunstruimte van SEA Foundation, waar bezoekers worden uitgenodigd om hun persoonlijke interacties als vertrekpunt te nemen om herinneringen tot leven te brengen en te delen.

Joran van Soest
Joran van Soest is een Nederlandse beeldend kunstenaar die in 2018 afstudeerde aan de Kunstacademie AKV St. Joost in 's-Hertogenbosch. Zijn werk draait om de relatie met zijn omgeving, van onschuldige herkomst tot complexe volwassenheid, fysiek gezelschap tot peinzende contemplatie. Hij beweegt zich tussen deze uitersten en definieert zijn eigen interpretatie van het begrip Intersubjectieve Ruimte. Van Soest heeft zijn werk geëxposeerd in Nederlandse instellingen als Het NoordBrabants Museum, Art Amsterdam en Go Mulan, Amsterdam. Daarnaast heeft hij als resident gewerkt bij EKWC (Europees Keramisch Werk Centrum) in 2023 en Parallel Art Foundation in Boedapest (Hongarije) in 2022, en Berlin Residence in 2021 (met Monika Dahlberg) en De Fabriek, Eindhoven in 2020. Hij is genomineerd geweest voor prijzen zoals Tent Academy Awards 2018, Piket Kunstprijs 2018 en AG Eindhoven Kunstprijs 2020. Joran van Soest woont en werkt in Eindhoven.


Tentoonstellingsdata: 23.09. - 15.10.2023
Kunstenaar: Joran van Soest
Locatie: Stichting SEA, Tivolistraat 22, 5017HP Tilburg
Openingstijden: de vitrine is 24/7 open, en de voorkamer is open van donderdag t/m zaterdag van 1 – 5 pm of op afspraak

SEA Foundation
Mettertijd is SEA Foundation synoniem geworden voor tentoonstellingen, leesgroepen, filmvertoningen en publicaties. In al onze activiteiten worden we gevoed door hedendaagse kunst. Sinds 2013 heeft SEA Foundation ook een internationaal Artist in Residence programma dat tijd en ruimte biedt aan kunstenaars, schrijvers en curatoren. Om onze missie te vervullen; het creëren van bewustzijn voor hedendaagse kunst en het bouwen aan culturele veerkracht, fungeren wij als katalysator in het werkende leven van kunstenaars. SEA Foundation maakt deel uit van internationale netwerken waarin we actief kennis uitwisselen over kunst en duurzaamheid.
SEA Foundation Tilburg

SEA Foundation is een kunstinitiatief. Om onze missie te vervullen; Het creëren van bewustzijn voor hedendaagse kunst en het opbouwen van culturele veerkracht, treden wij op als katalysator in het werkende leven van kunstenaars. In al onze activiteiten worden wij gevoed door beeldende kunst. Door uitwisselingen en het werken in verschillende culturele contexten maakt SEA Foundation deel uit van internationale netwerken, waar we discussies over eminente kwesties zoals duurzaamheid genereren en eraan deelnemen. In de loop der tijd is SEA Foundation synoniem geworden voor tentoonstellingen, ondersteuning van artistieke praktijken, uitwisselingen en publicaties.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag: 13.00 - 17.00

Contact

SEA Foundation
Tivolistraat 22
5017HP Tilburg
Nederland
Tel: 013 544 44 95

www.seafoundation.eu

6 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar SEA Foundation