Rob Chevallier

Verwacht

International Artist meeting

Tentoonstelling 23-08-2024 t/m 25-08-2024 > Knokke
Rob Chevallier International Artist meeting
Klimaatschalen - 7 foto's op 7 glazen schalen, beschilderd met de officiële KNMI klimaattabel (gemiddelde jaartemperatuur in Nederland vanaf 1901)
Van 23-25 augustus is de Artist meeting in Knokke. Dit is een kunstbeurs met werk van 100 door een jury geselecteerde kunstenaars. De jury zocht zowel jonge, veelbelovende kunstenaars, als oudere kunstenaars met werk dat in de belangstelling kan komen van galeries, kunstkenners en verzamelaars.
Op de beurs presenteer ik werk over het thema klimaatverandering. Centraal staat 'Klimaatschalen', gekoppeld aan een onderzoek naar het verschil in media aandacht tussen Nederland en België. Bezoekers kunnen hun mening geven en de gemiddelde jaartemperatuur voorspellen. Zie ook mijn bericht op linkedin over dit thema:
https://www.meteo.be/nl/over-het-kmi/contact/gegevens-kmi/contactformulier
Rob Chevallier Steenderen
De stikstofboom is een installatie van uitlaatpijpen en 100 foto’s in bladvormen. Elk blad bevat een foto van een solitair staande boom in Nederland. De foto’s zijn gemaakt in elk seizoen en in alle provincies. De stikstofboom vormt dus een staalkaart van het Nederlandse landschap. Alle foto’s in de boom hangen op z’n kop. Dat is logisch want het Nederlandse landschap wordt bedreigd. Stijgende CO2 uitstoot veroorzaakt meer droogte, overstromingen, slagregens en stormen. Klimaatverandering is een proces dat we alleen zelf kunnen beïnvloeden. Daarom staan er spiegels rond de boom. In die spiegel kun je de natuur zien zoals het hoort. Je kunt de eenzame bomen dus zien als een standvastig symbool van hoop. Het kán nog goed komen…..

Kunst als nieuw leven voor kringloopspullen en afgedankt materiaal: dát is het doel van mijn foto-objecten. Unieke 3d voorwerpen; solitair of als onderdeel van een installatie. Elk foto-object herinnert aan een schijnbaar zorgeloos verleden, maar bevat ook een actuele boodschap. In de installaties 'De stikstofboom', 'Nederland (bedreigd), waterland en 'hitte-eilanden' zijn klimaatverandering en natuurbehoud de thema's.

Openingstijden

Kijk op https://www.robchevallier.com/ voor exposities en contact.

Contact

Rob Chevallier
J.F. Oltmansstraat 2a
7221NA Steenderen
Nederland
Tel: 06-22857859

www.robchevallier.com

154 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Rob Chevallier