Galerie Steenwijk

Expositie is afgelopen

ZWART-WIT met een knipoog

Tentoonstelling 23-11-2023 t/m 20-12-2023 > Steenwijk
Galerie Steenwijk ZWART-WIT met een knipoog
Redmer Hoekstra - Aap op banaan
Galerie Steenwijk ZWART-WIT met een knipoog (2)
Hannie Wolsink - keramiek
Galerie Steenwijk ZWART-WIT met een knipoog (3)
We zien dit keer echt alles even zwart – wit in Galerie Steenwijk met de duo-expositie van Redmer Hoekstra en Hannie Wolsink-Smit. Redmer met zijn humoristische tekeningen en Hannie met haar strak gevormde keramiek. Een tegenstelling in vorm en techniek, maar een geweldige combinatie van kunstwerken.

Redmer is in 2009 afgestudeerd aan de kunstacademie in Zwolle. Hij is een illustrator en tekenaar die met zijn bijzondere werk een eigen filosofische blik op de wereld geeft. Hoe dingen werken is altijd al een fascinatie van hem geweest die je in veel tekeningen terug vindt. Hij tekent bijvoorbeeld apparaten en voorwerpen in een tekening open en geeft daar dan een heel eigen fantasierijke invulling aan. Hierdoor krijgt een onderwerp een volledig ander gevoel of een andere betekenis. Ook ontstaan nieuwe combinaties die vaak verrassend, vreemd en tegelijk grappig zijn. Het is belangrijk om de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken zodat de vervreemding des te sterker overkomt. Dit is een bewerkelijke techniek waardoor een tekening gemiddeld al gauw 32 tot 40 uur kost om te maken. Kortom Redmer zijn ambachtelijke tekenwerk geeft ons een kijkje in zijn fantasierijke en surreële wereld.

In contrast hiermee is het keramiek van Hannie Wolsink-Smit. Hannie had al heel lang de drang om te creëren. In 1994 vond ze in klei een prachtig medium om dit te kunnen doen. Ze is zich gaan specialiseren op het handvormen met platen klei. Hiermee kan ze strak werken - wat ze het mooiste vindt om te doen – en komen glazuren prachtig tot hun recht. Een kenmerk van haar werk is dat ze voor de afwerking vaak metalen gebruik. Dat geeft een speciale glans en uitstraling. De vormen van haar werk zijn strak met een oosterse toets. Vaak is een driehoek het uitgangspunt wat resulteert in asymmetrische vormen. Voor de finishing-touch gebruikt Hannie ook andere materialen zoals hout, staal en aluminium. De werken zijn zowel een kunstobject als een gebruiksvoorwerp.

Deze expositie zal officieel geopend worden op zaterdag 25 november om 10.30 uur. Iedereen is van harte welkom om deze wonderlijke wereld en combinatie van zwart-wit te bekijken. De expositie is verder op de gebruikelijke tijden te bezoeken van 23 november t/m 20 december 2023.

Voor meer informatie over de activiteiten van Galerie Steenwijk kunt u kijken op www.galeriesteenwijk.nl. Ook kunt u ons volgen op onze Facebook- en Instagrampagina. Wilt u onze nieuwsberichten ontvangen? Stuur dan een bericht naar contact@galeriesteenwijk.nl
Galerie Steenwijk Steenwijk
Galerie Steenwijk Steenwijk (2)
Galerie Steenwijk Steenwijk (3)

De stichting "Galerie Steenwijk" bestaat sinds 1966 en is gevestigd boven de Bibliotheek aan de Meppelerweg 47 te Steenwijk (Rabogebouw), lift aanwezig.

De stichting heeft ten doel het organiseren van tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en andere kunstvormen. Het beleid van het huidige bestuur is een zo groot mogelijke diversiteit van tentoonstellingen te presenteren met een hoge kwaliteit. In het expositieseizoen, dat loopt van september tot en met mei, zijn ongeveer acht tentoonstellingen, waarvan de toegang altijd gratis is.

Het postadres van de galerie is: Postbus 112, 8330 AC Steenwijk

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities:
Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Stuur een bericht naar Galerie Steenwijk




Time: 0.022