Galerie Steenwijk

Expositie is afgelopen

Passie in beeld

Tentoonstelling 18-01-2024 t/m 10-02-2024 > Steenwijk
Galerie Steenwijk Passie in beeld
Wijn uit groenland - Hugo Galama
Galerie Steenwijk Passie in beeld (2)
Portret - Thomas Burger
De eerste expositie van 2024 laat schilderijen zien van Thomas Burger en sculpturen van Hugo Galama.
Hugo drukt zich uit in vergankelijke materialen in onder meer hout en karton, waarmee hij in abstracte vormen zijn verleidelijke fantasieën vorm geeft. Het gaat vaak over twijfels en angsten en de tegenstrijdigheden in onszelf.
Een mooi contrast met de schilderijen van Thomas. Die het een uitdaging vindt om de gevoelens van blijdschap en verdriet of andere emoties te vangen op het doek. Van professie is Thomas ondernemer in de bouw. Sinds 2019 is hij gaan schilderen, waarin hij een ware passie heeft gevonden. Hij was zelfs één van de finalisten in project Rembrandt.
We zien werk van twee kunstenaars die de wereld benaderen met een totaal verschillende manier van werken. De abstractie bij Hugo en het realisme van Thomas vullen elkaar echter prachtig aan.
Galerie Steenwijk Steenwijk
Galerie Steenwijk Steenwijk (2)
Galerie Steenwijk Steenwijk (3)

De stichting "Galerie Steenwijk" bestaat sinds 1966 en is gevestigd boven de Bibliotheek aan de Meppelerweg 47 te Steenwijk (Rabogebouw), lift aanwezig.

De stichting heeft ten doel het organiseren van tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en andere kunstvormen. Het beleid van het huidige bestuur is een zo groot mogelijke diversiteit van tentoonstellingen te presenteren met een hoge kwaliteit. In het expositieseizoen, dat loopt van september tot en met mei, zijn ongeveer acht tentoonstellingen, waarvan de toegang altijd gratis is.

Het postadres van de galerie is: Postbus 112, 8330 AC Steenwijk

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities:
Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Stuur een bericht naar Galerie Steenwijk




Time: 0.018