Bastiaan Mol (Rotterdam-1954) is een Rotterdamse kunstenaar/illustrator.
Al vanaf peuterleeftijd tekent en schildert hij vrijwel dagelijks. Toch startte hij pas op 29-jarige leeftijd zijn opleiding tot illustrator aan de Academie voor Toegepaste Kunsten Roger Avermaete ,te Antwerpen -België (1986-1991).
Materialen waarin hij meestal werkt zijn Aquarel - gouache - pen+inkt - softpastels - grafiet en acrylverf.
Dikwijls worden deze materialen naar inzicht ook binnen één werk toegepast.
Bastiaan Mol geeft de voorkeur aan organische werken , dus geen digitaal gemaakt werk. Ook worden er nooit prints van zijn werken verkocht . Elk gekocht werk is een origineel.

Terugkerende onderwerpen in zijn schilderijen zijn dieren ( vooral vogels) - door muziek geïnspireerde portretten - de oude Hollywoodsterren - de mannelijke figuur .
Vooral de mannelijke figuur neemt de laatste jaren de grootste plaats in in zijn oeuvre.
Veel van specifiek deze werken werden al aangekocht door privé verzamelaars over de hele wereld, van USA tot Bangkok.

Van 2013-2021 schilderde hij 59 portretten van Portugese fadistas ( dit zijn fadozangers m/v ).
De meeste van deze portretten bevinden zich reeds aan de muren in Portugal , maar drie ervan maken deel uit van een klein museum annex socio-culturele sociëteit ' Associação Alfredo Marceneiro - O Patriarca do Fado ' in Lissabon.
Hier wordt de nalatenschap bewaard van de geleifde fadozanger/ componist Alfredo Marceneiro . Bastiaan Mol werd benoemd tot erelid van deze sociëteit en ontving in 2019 een oorkonde als dank voor zijn bijdrage aan de Portugese fadoscene in het algemeen en het museum in het bijzonder.

De laatste jaren waren er verscheidene publicaties van de werken van Bastiaan Mol, in een aantal artmagazines, maar ook werkt hij al 5 jaar mee aan de internationale Your Daily Male kalender, uitgegeven door de Groningse Galerie Mooiman waar Bastiaan Mol ook regelmatig exposeert. De Nederlandse pop noir band The Bullfight vroeg hem voor twee achteréénvolgende albums een illustratie te creëren die samen met het album als artwork verscheen.

Voor zijn werk met de mannelijke figuur als onderwerp werkt Bastiaan met live modellen ,maar ook bestaande foto`s kunnen tot inspiratie dienen om tot iets heel nieuws te komen . De modellen zijn veelal in de leeftijd van 18-30 jaar. Niets tegen oudere modellen, maar de schilderijen en hun onderwerpen vragen om jongere modellen.


*Lees een interview met Bastiaan Mol over zijn kunst via deze link:
https://www.exto.nl/uitgelicht/bastiaan-mol.html

Exposities van werken van Bastiaan Mol zijn regelmatig te zien in en om Rotterdam. oa jaarlijks in artcafé `t Pakhuys te Delfshaven -Rotterdam. in 2023 zal dit van 19 maart-16 april zijn.
Andere websites :
www.bastiaanmol.com en www.bastiaanmol-art.com (best te bekijken via laptop of PC)
Instagram @ instagram.com/bastiaan_mol.art/

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Bastiaan Mol


Bastiaan Mol Curriculum Vitae
titel: Sad Young clowns (reeds verkocht)
Bastiaan Mol Curriculum Vitae (2)
mixedmedia , titel 'Theda Bara ' , Hollywood`s silent movies -vamp.
Bastiaan Mol Curriculum Vitae (3)
titel 'Blonde soccerplayer ' , aquarel op katoenpapier
Bastiaan Mol Curriculum Vitae (4)
Bastiaan Mol , de kunstenaar