Jaarkeuze

Nu te zien

Bij LETH

01-01-2017 t/m 31-12-2018

Galerie ‘Bij Leth’
"One aim of contemporary art is to join and to learn of each other’s cultures."

Ingo Leth

Galerie Bij Leth pioniert in het oude dierenpark in Emmen.

De prachtige sfeer van Galerie Bij Leth omarmt u in een ruimte met schilderijen, beelden, porselein en andere kunstwerken.

Laat u verrassen door de diversiteit en kwaliteit van hedendaagse kunst.

De entreehal van het oude dierenpark in Emmen is de nieuwe coulisse voor Galerie Bij Leth. Als Pionier voor het toekomstige Kunst- en Cultuurpark vormt Galerie Bij Leth dé entree naar het park.

Jacob Bos Bij LETH

Grus Grus (Europese Kraanvogel) te zien bij Galerie 'Bij Leth'. Op de Achtergrond een schilderij van Ingo Leth.

Afgelopen

Open Ateliers Dwingeloo 2018

15-09-2018 t/m 16-09-2018

Voor het vijfde jaar zetten Dwingelse kunstenaars van Open Ateliers Dwingeloo (OAD) hun ateliers open. Ieder derde volle weekend van de maanden mei tot en met oktober is iedereen welkom om hun kunst te bekijken, te genieten, vragen te stellen. Tijdens deze weekenden is er op zaterdag- en zondagmiddag een overzichtstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars in onze mooie Sint Nicolaaskerk. In de maanden juni tot en met oktober is daar ook een expositie van telkens een andere gastexposant.

In het weekend van 15 - 16 september - 13.00 tot 17.00 uur vliegen een aantal van mijn vogelsculpturen in.

De expositie is in de kerk aan de Brink in Dwingeloo

Jacob Bos Open Ateliers Dwingeloo 2018

Grutto © 2017 afm. 50 x 25 x 17 cm

Room of Hope - Museum voor beeld en geluid

17-07-2018 t/m 19-08-2018

298.000 kraanvogels vliegen deze zomer naar het Museum voor Beeld en Geluid in Hilversum. + 3 kraanvogels extra! https://www.beeldengeluid.nl/

Jacob Bos Room of Hope - Museum voor beeld en geluid

Kunst aan de Ee

29-06-2018 t/m 08-07-2018

Van 29 juni tot en met 8 juli 2018 vindt in Woudsend, Friesland een grote kunstexpositie plaats.
Kunst aan de Ee - 10 dagen – 60 kunstenaars.

Een bijzondere evenement in een bijzondere omgeving.
Het is de derde keer dat dit kunstevenement georganiseerd wordt. De eerste twee afleveringen waren een groot succes. Meer dan drieduizend bezoekers per expositie. De grote variatie van kunstvormen en de goede sfeer werden alom geprezen.

Achtergrondinformatie Kunst aan de Ee

De plaats: een groot monumentaal kantoorpand Tweehonderd jaar geleden is in Woudsend een verzekeringsbedrijf opgericht: Woudsend Verzekeringen. Dit bedrijf heeft twee eeuwen lang een grote sociale en economische betekenis gehad voor het dorp Woudsend en ver daarbuiten. Na verschillende overnames, waardoor het verzekeringsbedrijf haar onafhankelijkheid verloor, is het kantoor in 2012 gesloten. In de toekomst zal het pand aangewend worden voor ouderenappartementen. In de tussentijd staat het monumentale pand (3.700m2) leeg. In 2014 en 2016 hebben we het gebouw mogen gebruiken voor de grootste kunstexposities in de regio. En met succes. De reacties van de kunstenaars en de duizenden bezoekers waren zo positief dat we Kunst aan de Ee in 2018 met veel plezier opnieuw organiseren.

Jacob Bos Kunst aan de Ee

Vechtende Korhoenders © 2017 Glassculptuur

Museums voor valse kunst, moderne glaskunst en Noord-Nederlandse kunst

30-09-2017 t/m 07-01-2018

Vanaf 30 september is werk van glaskunstenaar Jacob Bos en aquarellen van kunstschilder Henk Pries samen te zien in Museums Vledder.

Ik zal tijdens deze expositie onder andere een aantal kraanvogels van glas laten zien. Daarnaast zullen een paar korhoenders het museum aandoen. In totaal zullen 5 gevleugelde vrienden neerdalen.
In de periode oktober, november en december van 2017 kunt u de glazen sculpturen bewonderen en nog veel meer.

Museums Vledder is een interessant en veelzijdig museum waar u naast de door mij en Henk Pries ingebrachte kunstwerken in een rondleiding kennis kunt maken met o.a. de verzameling van valse kunst. De verzameling bevat vervalsingen door Han van Meegeren, Geert Jan Jansen en David Stein.

Museums Vledder
Brink 1
8381 BE Vledder
Nederland

Jacob Bos Museums voor valse kunst, moderne glaskunst en Noord-Nederlandse kunst

De opening zal geschieden door beeldend kunstenaar Ivo Winnubst http://www.afterdaan.nl/