'The art of trash' (pop-up Art Galerie De Zout - Haarlem)

14-10-2022 t/m 08-01-2023

Kunstwerken gemaakt van afval. Bijvoorbeeld van opgeraapte blikjes, plastic en vissersnetten. The Art of Trash nodigt mensen uit na te denken over het wereldwijde afvalprobleem: plastic in de oceaan, smog in China, grote afvalbergen, en olierampen. Galerie de Zout laat een boeiende expositie zien met onverwachte uitkomsten; een persoonlijke zoektocht naar nieuwe wegen en mogelijkheden waarbij hergebruik een voorwaarde was. Met de expositie worden bezoekers, volwassenen en kinderen geïnspireerd om creatief te zijn met dagelijks afval. Van 'trash' naar 'treasure' kan met materialen die gewoon voorhanden zijn.

'Verdraaide vrouwen' (pop-up Art Galerie De Zout - Haarlem)

12-09-2022 t/m 09-10-2022

Vrouwen, wie kent ze niet? Je ziet ze overal en ze komen in vele vormen voor: als muze, moeder, loeder, hoeder, dochter, zus, vriendin, zakenvrouw, collega, partner, vrijgezel, als geliefde en als baas. Het zijn net mensen. En toch wordt wereldwijd aan de zelfstandigheid en zelfs het bestaan van vrouwen getornd.

In deze expositie Verdraaide Vrouwen onderzoeken zes Nederlandse, vrouwelijke kunstenaars de kracht van vrouwelijkheid in de vaak dominante ‘mannen’maatschappij. De expositie is niet pro of contra een idee of mening, het is het pure werk van zes vrouwen die hun blik op de wereld delen, door alles wat ze tegenkwamen en meemaakten uit te beelden in vele vormen: een verhuizing, een overlijden, een ziekte, een ongeluk, een nieuwe baan, een oude of nieuwe ouder. Tegenslag en geluk, de ervaringen worden gebundeld in diverse werken: abstract, illustratief, realistisch of activistisch.

Met de expositie biedt kunstenaarscollectief Be a Lady een minuscule blik hoe het alledaagse leven door de ogen van deze kunstenaarsvrouwen wordt gezien. En is dit wezenlijk anders dan vanuit mannen? Kijk en oordeel zelf.

'Connections' (pop-up Art Galerie De Zout - Haarlem)

18-06-2022 t/m 11-09-2022

Deze expositie gaat over verbindingen en relaties. Verbondenheid met de natuur, met een plek, en met elkaar. Een grote diversiteit aan werk met verschillende onderwerpen. Het is een uitnodiging om dichterbij jezelf te komen. Zintuigen open te zetten. Even stil te staan, en te landen. Met ruimte om te dromen, of thuis te komen. Het brengt je waar je wilt zijn.

'Harmonie der tegenstellingen' (Vijfhoek Kunstroute - Haarlem)

13-05-2022 t/m 15-05-2022

De Vijfhoekkunstroute toont werk van kunstenaars uit Haarlem en omgeving (68 deelnemers), verspreid over de Vijfhoek bij galeries en ateliers, maar ook bij kunstminnende particulieren en in winkels en etalages. En met een overzichtsexpositie in de Nieuwe Kerk. Het thema voor dit jaar is 'Harmonie der tegenstellingen'. Een beeldend kunstenaar is voortdurend op zoek naar harmonie, maar kan die niet bereiken zonder de tegenstellingen goed te begrijpen.
Renée van der Hulst 'Harmonie der tegenstellingen' (Vijfhoek Kunstroute - Haarlem)
Harmonie der Tegenstellingen

'Come in colours' (pop-up Art Galerie De Zout - Haarlem)

09-04-2022 t/m 12-06-2022

Openingsexpositie Galerie De Zout in Haarlem. Er is een nieuwe krent in de pap! Galerie De Zout verovert de stad met jong talent en is blij met het bijzonder mooie pandje in het centrum van de stad, vlakbij de gezellige Vijfhoek. Iedereen is van harte welkom!

‘Adriaan Pauw en tijdgenoten’ – Raadhuis van Heemstede

17-03-2022 t/m 08-03-2022

Een expositie in het teken van Adriaan Pauw en tijdgenoten.