Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Art-Xpressief - groepsexpositie

Tentoonstelling t/m 18-04-2021 > Zaandam
(2)
(3)
(4)
(5)
Art-Xpressief is een dynamische groep kunstenaars uit diverse disciplines. Zij geven gezamenlijke exposites, in verschillende samenstellingen. De hele maand april exposeren de leden bij Zaansgroen.

Mieke Veerkamp is papierkunstenaar en de natuur vormt voor haar een grote inspiratiebron. De kern van haar werk zijn scheursels van papier. Dat is ook terug te vinden in haar collages en objecten. Mieke zoekt naar oplossingen om met papier diepte, ruimtelijkheid of structuur te krijgen en brengt tegenstellingen op een verrassende manier bij elkaar. Zo is er de onwaarschijnlijke lichtheid van een papieren ‘kei’. De collages ontstaan door als het ware te ‘schilderen’ met papierscheursels en daarbij vezels, stukjes boombast en allerlei andere materialen te gebruiken.

Teun Renes (Amsterdam 1923) was in de jaren ’50 lid van de Liga Nieuw Beelden. Deze Liga zorgde voor een explosie van vrijheid in de kunst. Net als door de schilders van Cobra werd door de leden van de Liga gezocht naar nieuwe uitdrukkingsmiddelen. Daarbij gaf de technische ontwikkeling een grote impuls. Nieuwe materialen werden getest op de gebruiksmogelijkheid in de kunst. Veel wat je deed had te maken met een experiment. Het was de tijd van zoeken. Naar proberen en ook uiteindelijk naar het vinden van de meest geëigende manier waarop je nieuw materiaal naar je hand kon zetten. Zelfs nu is Teun nog steeds niet klaar met zijn zoektocht.

Trudy Dales is geboren in 1952 en is sinds 2012 bezig haar eigen kunnen en materialen te ontdekken. Zij werkt met Epoxy, de figuurtjes hebben een basis van metaaldraad. De kale hoofdjes zijn een ode aan een overleden vriendin die Trudy haar materialen na liet zodat zij kon experimenteren.

Karla Kassenaar studeerde in Arnhem aan de Kunstacademie en was meestal te vinden op de afdeling vrij schilderen of de afdeling Grafiek. Eerder maakte zij realistisch geschilderde werken in olieverf. Vervolgens maakte zij veel materieschilderijen om uiteindelijk in Geometrisch Abstract te belanden. De wereld veranderd voortdurend, mensen veranderen mee dus ook het werk wat gemaakt wordt verandert en dat zal steeds doorgaan.

Ineke van Haarlem is een kleurrijke kunstenaar. Zij vindt het belangrijk dat haar werk een blije uitstraling heeft. Als mensen naar haar werk kijken wil zij het liefst dat er een glimlach of prettig gevoel ontstaat bij de kijker. Als zij dat bereikt is zij tevreden. Uiteraard maakt zij dit kleurrijke werk omdat zij er zelf ook blij van wordt.

Claudia Eikendal is papierkunstenaar. Papier is een zeer toegankelijk materiaal en ondanks alle digitalisering volop om ons heen te vinden. Nieuwsgierigheid naar oude ambachten en de passie voor papier kwamen samen toen Claudia leerde papier scheppen. De verwondering van dat eerste eigen handgeschepte velletje heeft haar niet meer losgelaten.

https://zaansgroen.nl/kunstcollectief-art-xpressief-exposeert/
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (3)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (4)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"