Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam

Expositie is afgelopen

Intrigerende Wereld door de lens van Lia Goldman bij Zaansgroen

Tentoonstelling 09-03-2024 t/m 10-03-2024 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Intrigerende Wereld door de lens van Lia Goldman bij Zaansgroen
ZAANDAM – Ontdek de betoverende wereld van autodidactische fotograaf Lia Goldman tijdens haar nieuwste expositie bij Zaansgroen in Zaandam. Lia, die al sinds haar jeugd gefascineerd is door kunstfotografie, presenteert een unieke verzameling werken die haar diepe liefde voor zwart-witfotografie weerspiegelen.

Vanaf een jonge leeftijd werd Lia Goldman geïnspireerd door de kracht van kunstfotografie, met name in zwart-wit. "Tot op de dag van vandaag herinner ik me foto’s die ik als kind heb gezien en die hebben een diepe indruk op me achtergelaten," deelt Lia. Haar inspiratiebronnen variëren van grote fotografen en klassieke schilderijen tot poëzie en theater, met een speciale voorliefde voor ballet.

In de afgelopen jaren heeft Lia zich gewijd aan het vastleggen van de menselijke ervaring, waarbij ze vaak mensen van middelbare leeftijd in beeld brengt - geen beroemdheden, maar gewone mensen uit het dagelijks leven. Ze onderzoekt de tegenstrijdigheden en frustraties waarmee deze mensen worstelen en gaat samen met hen op zoek naar antwoorden op essentiële levensvragen: Wat is de mens? Wat drijft de mens? Wat wil de mens?

Lia Goldman beschouwt zichzelf als een regisserende fotograaf en werkt alleen met mensen waarmee ze een diepgaande emotionele connectie heeft. Tijdens haar expositie bij Zaansgroen zal ze een selectie van haar werk uit de afgelopen paar jaar presenteren. Op zondag 10 maart om 15.00 uur zal Lia worden vergezeld door de getalenteerde en improviserende muzikant Jackie Fleskens, die voor een unieke muzikale begeleiding zal zorgen.

De expositie van Lia Goldman vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 maart van 13.00 tot 17.00 uur bij Zaansgroen in Zaandam. De toegang is vrij, en deze kunstbeleving belooft een ontdekkingsreis te worden door de lens van Lia Goldman, waarin de menselijke ziel en de diepte van het dagelijks leven op indrukwekkende wijze worden vastgelegd.
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Zaandam (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Zaandam (3)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 18 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website en vraag naar de voorwaarden.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur
Of anders aangegeven

Contact

Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam
Zeemansstraat 54
1506 CV Zaandam
Nederland
Tel: 0756313093
E-mail: expo@zaansgroen.nl

zaansgroen.nl

25 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam