favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Arnold de Lange met maritiem werk

Tentoonstelling 23-09-2017 t/m 24-09-2017 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Arnold de Lange met maritiem werk
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Arnold de Lange met maritiem werk (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Arnold de Lange met maritiem werk (3)

Het werk van de autodidactische maritieme schilder Arnold de Lange (1968) bevindt zich zonder enige twijfel op eenzame hoogte. In navolging van de maritieme schilders uit de 17e, 18e en 19e eeuw slaagt hij er wonderwel in om schip en zee beeldend op doek vast te leggen. De combinatie kunstschilder en passie voor maritieme geschiedenis, maakt dat zijn werk het verleden op uniek wijze in beeld brengt.

Als kind tekent De Lange strips en dat is duidelijk in zijn doeken terug te vinden. Zijn series over de ontdekkingsreis van Willem Barentsz. om de Noord (1596-1597) en de militaire expeditie naar Chatham (1667) zijn daar prachtige voorbeelden van. Voor elk werk doet hij grondig onderzoek. De Lange bezoekt Scheepvaartmusea, spit archieven door, put uit zijn eigen rijke maritieme bibliotheek en maakt dankbaar gebruik van het internet. Alles moet tot in detail kloppen.

Het verrassende in de schilderijen van De Lange is dat hij gebruik maakt van ongebruikelijke perspectieven. Het zorgt er voor dat zijn werk speels, educatief, onderhoudend en karakteristiek is. Zijn kunstwerken worden regelmatig tentoongesteld en gebruikt als illustratie voor boeken en tijdschriften. Verschillende instanties, musea en particuliere verzamelaars hebben schilderijen van De Lange in bezit. In Vaardig met vaart is voor het eerst een groot deel van zijn oeuvre bijeengebracht. Een kleurrijke verzameling maritieme schilderijen die per eeuw gerangschikt is. Een ware lust voor het oog.

Arnold de Lange exposeert met zijn maritiem werk op zaterdag 23 en zondag 24 september van 13.00 – 17.00 uur

http://zaansgroen.nl/arnold-de-lange-met-maritiem-werk-23-24-september-2017/

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"