favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Willem van der Weide - onbekende dieptes in abstractie

Tentoonstelling 07-10-2017 t/m 08-10-2017 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Willem van der Weide - onbekende dieptes in abstractie
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Willem van der Weide - onbekende dieptes in abstractie (2)

Willem van der Weide (1980) is een autodidact kunstenaar, woonachtig en werkend in Amsterdam. Als middelste kind van een slagersfamilie groeide hij op in de Zaanstreek. Van 1997 t/m 2005 studeerde hij viool en compositie aan het conservatorium van Rotterdam. Na deze studie is hij zich volledig gaan toeleggen op de schilderkunst. In zijn nieuwe serie abstracte schilderijen werkt hij aan oppervlaktes die doen denken aan vlekken. Dit doet hij door middel van pure onverdunde olieverf aan te brengen op onbewerkte linnen dat een sponsachtige werking heeft. Wanneer men tegenover het werk staat worden de nuances van de vlekken in kleur en vorm duidelijker zichtbaar. Van een afstand mengen de kleuren en gaan de vlekken interacteren, resulterend in een gevoel van ruimte dat knippert en beweegt voor de ogen.

“Als kind droomde ik vaak over het verkennen van een eindeloos universum. In dit universum word ik door een zwart gat naar binnen getrokken om te verdwijnen in een enorme leegte”, aldus Willem. “Waar ik naar verlangde, maar wat me ook beangstigde, is om los te komen van de wereld waarin we leven en in een onbekende diepte terecht te komen waar ik volstrekt alleen ben. Hier ligt voor mij de kracht van het werken in abstractie; de regels zijn onbekend en hetgeen ons vertrouwd is bestaat niet. Door middel van mijn schilderijen en installaties verken ik deze onbekende dieptes.”

In 2016 behoorde Willem tot de 20 finalisten van de AVROTROS Kunstwedstrijd ‘het Naakt’ i.s.m. Museum de Fundatie in Zwolle. In totaal waren er 3500 inzendingen.

Willem exposeert zaterdag 7 en zondag 8 oktober van 13.00 tot 17.00 uur.

http://zaansgroen.nl/willem-van-der-weide-7-8-oktober-2017/

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"