Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Expositie is afgelopen

Max Carper - verschuiving naar CoBrA

Tentoonstelling 14-10-2017 t/m 15-10-2017 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Max Carper - verschuiving naar CoBrA
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Max Carper - verschuiving naar CoBrA (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Max Carper - verschuiving naar CoBrA (3)
Max Carper is 26 jaar en werkt met gemengde technieken op doek en papier. Zijn stijl is figuratief en is geïnspireerd op de CoBrA beweging. Hij schildert vanuit zijn fantasie en de beelden die hij in zijn dagelijkse leven tegenkomt. “Om mij heen zie ik allemaal transparante kleuren en in die kleuren zie ik figuren voorbij komen als ik mij goed concentreer. Dit doe ik via meditatie”, aldus Max die meditatie als een deel van zijn leven ziet.

Max is gefascineerd door de Aboriginals, “Als ik de didgeridoo (een Australische wind instrument van de Aboriginals) bespeel dan voel ik mij verbonden met de spirituele figuren en met de droomtijd”. Een andere fascinatie vormt de CoBrA beweging. De CoBrA-kunstenaars wensten in hun werk een vrije, spontane uitdrukkingswijze te bereiken, waarbij zij terug wilden keren naar de bron van het scheppen. Zij lieten zich daarbij inspireren door tekeningen en schilderijen van kinderen en geesteszieken en door het eigen handschrift als meest persoonlijke uiting. Deze fascinatie in combinatie met de dingen die hij in het dagelijkse leven ziet vormen de basis en inspiratiebron voor zijn huidige werk.

Max Carper exposeert samen met Marianne van der Pluijm op zaterdag 14 en zondag 15 oktober van 13.00 tot 17.00 uur.

http://zaansgroen.nl/max-carper-14-15-oktober-2017/
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"