favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Hans Kuyt – graficus tot in elk detail

Tentoonstelling 16-02-2019 t/m 24-02-2019 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Hans Kuyt – graficus tot in elk detail
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Hans Kuyt – graficus tot in elk detail (2)

Hans (Johannes) Kuyt (Zaandam 1944-1969) was graficus en tekenaar met een atelier aan het Westzijderveld. Hij studeerde cum laude af aan de Gerrit Rietveld academie en kreeg les van Gerrit de Jong (1905-1978). Hij overlijdt op de jonge leeftijd van 25 jaar.

Zijn schetsen en tekeningen zijn ets-matig van opzet. Je kan aan de tekeningen zien dat deze gemaakt zijn om te eindigen als ets. In de voorstellingen kan je vele figuren en beesten ontdekken. Ook vreemde wezens. In die zin is zijn werk een klein beetje te vergelijken met dat van Hans Kanters. Maar ook zeker de natuurlijke elementen van zijn leraar Gerrit de Jong zijn terug te vinden in zijn werk. Naast de voorgaande voorstellingen gebruikte hij ook beeld elementen uit zijn woonplaats Zaandam. Zo heeft hij etsen gemaakt van het Volkspark en van de plek waar zijn atelier stond: het Westzijderveld, waaronder Houtmeelfabriek ‘De Tijdgeest’. Ook zijn buurjongen Lucky vormde een bron van inspiratie.

In zijn etsen ontbreekt vaak kleur en ze zijn donker van tint. Doordat Hans beschikte over een grote pers heeft hij etsen op flink formaat geproduceerd. Hij liet zich echter niet beperken tot het formaat van de pers, dikwijls combineerde hij verschillende etsen tot één geheel. In zijn minutieuze wijze van etsen in combinatie met de grootte van de plaat zijn er ontzettend veel details in zijn werk aanwezig. Het best zou je de etsen met een loep moeten bestuderen.

https://zaansgroen.nl/hans-kuyt-graficus-16-17-23-24-fedruari-2019/

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"