favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Kunstcollectief JJAMMS exposeert

Tentoonstelling 08-06-2019 t/m 09-06-2019 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Kunstcollectief JJAMMS exposeert
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Kunstcollectief JJAMMS exposeert (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Kunstcollectief JJAMMS exposeert (3)

De zes kunstenaars die zich verenigd hebben in het kunstcollectief JJAMMS herkennen zich in elkaars werk. De twee- en driedimensionale werken zijn autonoom en zijn een uiting van persoonlijke levenservaringen. Waar de een met afval en gevonden spullen werkt met afstand en gemis, werkt de ander in zachte krijttekeningen de nabijheid en warmte van de naaste uit. En zoals de een in heldere kleuren de verwondering over het lichaam schildert, zo beeldt de ander in diverse materialen de maakbare mens uit.

Mariël van Schravendijk maakt installatie’s met licht-schaduw- en spiegelbeelden, klein ruimtelijk werk en foto’s. Al het werk heeft als thema familie(portret)en de verbindingen/lijnen tussen de verschillende familieleden. Het werk is gebaseerd op de eigen beleving van verleden, heden & toekomst; maar het kan ook over jou gaan.

Sylvia Waterloo (Aruba) is in 2014 afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem. Veel werken hebben te maken met haar achtergrond; de Caribische eilanden. Haar kunst vertelt meestal een verhaal, ze verbeeld dingen uit het leven die haar raken. De woorden macht, machteloosheid, onderdrukking, opstand, zie je er in terug.

Voor Jos Franke is de intentie en het proces gelijk aan dat van een wetenschapper. De noodzakelijke wens iets te laten zien, te laten ervaren van wat ervoor niet was. Het gaat niet zozeer om nieuwe werkelijkheden te tonen, maar om werkelijkheden te tonen die er al eeuwig zijn, echter meestal verborgen. Werkelijkheden die zichtbaar worden door de inzet, vaardigheid en geduld van de kunstenaar. Werkelijkheden die bij de toeschouwer herkenning oproepen, zodat deze gaan bestaan. Waar de wetenschap voor haar bewijsvoering haar bewijs ontleent aan beproefde methoden en technieken en onafhankelijk is van de toeschouwer. Daar is Jos als kunstenaar juist voor de bewijsvoering afhankelijk van de aanwezigheid van de toeschouwer. Immers zonderde toeschouwer is er geen zichtbare gedeelde werkelijkheid.

Kunstcollectief JJAMMS exposeert werk van meerdere kunstenaars op zaterdag 8 en zondag 9 juni van 13.00 tot 17.00 uur.
https://zaansgroen.nl/kunstcollectief-jjamms-8-9-juni-2019/

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"